Espen Lothe fra Kinn holder ølsmaking

Reklame | Aperitif

 

Espen Lothe er en ølgründer som har hatt stor suksess Kinn bryggeri i Florø.
Nå kommer han til Oslo for å ha foredrag med ølsmaking på Gamle Logen 28. mai.

Lothe satte sitt første hjemmebrygg allerede som konfirmant og holdt det gående på kjøkkenet hjemme i 20 år. 40 liters-gryta på kjøkkenet ble erstattet av 120 liters-tanker i kjelleren. Råd og vink fra bl.a Gahr Smith Gahrsen (7 Fjell), Kjetil Jikiun (Nøgne Ø og Zolo) og Jens Maudal (Haandbryggeriet) i hjemmebryggermiljøet ble kunnskapen bare bedre og bedre.
Etter noen andre og tredje plasser i NM for hjemmebrygging vant han endelig i 2006 og gjentok suksessen året etter. Allerede da kriblet det for å starte et eget bryggeri.

Etter utdannelsen sin fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen, jobbet han fire- fem år som lærer hjemme i Florø, før han tok sjansen på å starte opp Kinn bryggeri i april 2009.
 – Dette var i den tiden Nøgne Ø og Haandbryggeriet begynte å vokse. Jeg så hva de hadde fått til og hadde lyst til å prøve det samme her. Det var forholdsvis lett å skalere seg opp. I og med at vi tjente penger tidlig var det også mulig å finansiere nye investeringer, har Lothe sagt i et intervju med Finansavisen.Ydmyk

Jeg var heldig med timingen. Da jeg startet i 2009, var det en gryende interesse i befolkningen for at øl kunne være noe mer enn pils fra Hansa og Ringnes. Tallene er OK, hverken mer eller mindre. Vi har ikke så bratt vekst lenger, og prisnivået stagnerer. Fra 2013 til 2014 hadde vi sterk vekst fordi vi flyttet til nye lokaler og tok i bruk nytt utstyr.

Lothe har vært mentor for blant andre Anders Cooper (Austmann), Tom Dahlberg (Harstad håndverksbryggeri), Pål Rolfsen (MonkeyBrew) og Bjarte Halvorsen (Salikatt), så man kan trygt si at mannen kan sin brygging når man ser på suksessen Kinn bryggeri har hatt og de dyktige bryggerne som har jobbet der for siden å dra videre for å oppfylle sine egne drømmer.

Espen Lothe tar med seg ti øl ( se liste lenger ned i saken) til Gamle Logen i Oslo den 28. mai for en veldig spennende ølsmaking hvor Espen vil dele kunnskapen du ønsker å få av bryggerimesteren ifra Sogn og Fjordane.

Meld deg på her

Lynblenk 4,5% Saison

Humleriket 4,5% APA

Rust 4,5% Amber ale

Carte Blanche 4,5% Gose (samarbeid m/ Piggy Brew)

FjordIPA 6% IPA (samarbeid m/ Piggy Brew)

Gamleguten 7% Pale stout

Ivar Aasen 2015 10% Engelsk barley wine

Barleywine Jubel 9,5% Belgisk trippel

Rekved #1 10% Fatlagra Trippel

Svartekunst 2015 10% F.E.D.I.R.E.S.P

 

#espenlothe #kinn #kinnbryggeri #aperitif #gamlelogen #ølsmaking 

(Alle bilder: Kinn bryggeri)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg