Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen 2017

Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen er tilbake den 8. og 9. September, men den har flyttet fra Eik & Tid sine lokaler på Vålerenga, til Brugata landhandleri og People’s, med foredrag og kurs på Himkok- alle i Oslo sentrum.

En festival kun for surøl og cider, spør du kanskje?
Amund Polden Arnesen – landets første ølsommellier- smiler og svarer «Vi synes det er så sinnsykt godt, at det får alt for lite oppmerksomhet, det er for lite tilgjengelig og derfor er alt for uoppdaget».

Amund Polden Arnesen og Bjørn Færøvik startet sitt eget surøl-bryggeri med akkurat dette i tankene.
«Disse øltypene kan ofte by på de mest komplekse- og merkeligste smakene ølets mangfold har å by på. Vi er rett og slett inne samme territoriet som tradisjonelt speket mat, kulturlagrede oster og fermenterte grønnsaker. Dette er gjærsoppenes og bakterienes arena, og bryggeren og drikkeren er med på deres vilkår» fortsetter Polden.

Når samtalen dreier over mot sider, er det ikke det søte, boblevannet de mer ungdommelige slurper i seg man tenker på. Polden forklarer: «Med ekte sider mener vi det motsatte av rusbrussiderene som spesielt Sverige er kjent for. I Frankrike og England har de sterke tradisjoner for spontangjærede sidere. Disse kan ligne litt på surøl i smak! Sidere som gjæres med blandingskultur, spontangjæres og gjerne lagres på fat blir komplekse og spennende drikker som fortjener å oppdages av smaksinterreserte».
 

Smakinger, kurs og foredrag

Festivalen er langt ifra kun for de som allerede kjenner til surøl og ekte sider. Arrangørene vil at flest mulig kan lære seg å sette pris på de gyldne dråpene som blir presentert, så det er mulig å være med på smakinger og kurs på Himkok, uten å faktisk ha festivalpass.
Det skaper en bevisstgjøring over hva man kan forvente seg når man smaker surøl og ekte sider, en dypere forståelse for drikkevarene, som kan inspirere videre. “Vi vil at alle som har et snev av interesse for mat og drikke skal eksponeres for disse unike drikkevarene” avslutter Polden

Festivalen er en unik mulighet til å prøve seg igjennom et unikt utvalg drikkevarer som sjelden samles i et slikt mangfold under samme tak. Bli med å utforsk denne verdenen av spennende og fascinerende smaker med bryggeriene og gjester under festivalen!

Siden det ble utsolgt i 2016 blir det i år 3 sessions:

Session 1 koster 425,- Session 1 gir adgang til festivalen fredag 08.09 fra 16.00 ? 21.00 og inkluderer 6 drikkebonger.

Session 2 koster 375,- Session 2 gir adgang til festivalen lørdag 09.09 fra 13:00 ? 17:00 og inkluderer 5 drikkebonger.

Session 3 koster 375,- Session 3 gir adgang til festivalen lørdag 09.09 fra 17:30 ? 21:30 og inkluderer 5 drikkebonger.

Flere bonger kan kjøpes for 25,- pr. stk på festivalen. Du vil få et festivalbånd som sikrer at du kan komme og gå som du vil i løpet din session.

Billetter kjøpes her til både sessions og foredrag/kurs

Bekreftede bryggerier og siderier:

Nøgne Ø (NO)
Haandbryggeriet (NO)
Lindheim Ølkompani (NO)
Rocket Brewing Company (DK)
To Øl / BRUS (DK)
Bretty Fingers (SE)
Monkey Brew (NO)
Oud Beersel (BE)
Oedipus Brewing (NL)
Nevel Artisan Ales (NL)
Eik & Tid (NO)
Solhøi Cider (NO)

Macondo (NO) norsk ølimportør med en imponerende surølsportefølje
Mostue (NO) norsk importør med et imponerende utvalg av sider og surøl

Billetter kjøpes her til både sessions og foredrag/kurs

Kurs og foredrag:

Fredag 8. September 17:00-18:00
Jan Beeka – Brett will eat everything 
Foredrag av grunnleggeren av legendariske Carnivale Brettanomyces om alternativ gjæring. Foregår på engelsk med smaksprøver.

Fredag 8. September 19:30-21:00
Øl møter cocktials med BRUS og HIMOK
Linda fra BRUS og cocktailgjengen fra HIMKOK utforsker øl som cocktailingrediens

Lørdag 9. September 14:00-15:00 
Solhøi Cider – Degorgering og andre sidertips 
Smaking og siderkurs med Martin Bech-Ravn, eier av Solhøi Cider

Lørdag 9. September 16:00-17:00 
Nøgne Ø tradisjon og innovasjon 
Ølsmaking med Nøgne Øs kreative leder Edvard Hortemo

Lørdag 9. September 18:30-19:30 
Høsting og bruk av vill gjær 
med brygger og eier av Bretty Fingers bryggeri, Aiden Jönsson

Lørdag 9. September 20:30-21:30 
Oud Berseel Lambic & spontangjæring 
Ølsmaking med Lambicblender Gert Christiaens

Billetter kjøpes her til både sessions og foredrag/kurs

 

Drikkeliste (foreløbig):
 

BRUS

Sur Germs Are Coming Eating Our Pomegranate & Redcurrant
Sur Sorachi Ace
LemonGrass Gose
Surbær
Velvets Are Blue

Nøgne Ø

Norsk Høst
Malmen
XXX
RAW
Oud Bruin
Bad Apple
Mad Apple

Monkey brew

Trilobite Orange
Trilobite White Peach
Glyptodon
Megalodon


Cascade Brewing Company

Kriek 2015
Kriek 2016
Apricot
Sang Noir

Blueberry
Cranberry
Elderberry
Noyaux Raspberry Apricot
The Vine

The Bruery

Humulus Terreux

Logsdon

Seizon Bretta og Straffe Dreiling

Isastegi

Cidra Natural

Bordatto

Basa Jaun
Basandere

Bretty Fingers

Thesis
The Colonel
Tribe of Goat

Oedipus

Swingers
Vogelen
Polyamorie
Mannenliefde w/ Brett
Carnivale Lambic 2016

Nevel Artisan Ales

Teerling
Erve
Tenger
Dool

Haandbryggeriet

TindBic 2016
Haand Framboos 2016
Funky Black
Flemish Brown Cherry
HaandBic 521

Eik & Tid

Hagen
Myr
Råere Blank
CilantRÅ
Klone X

 

Oud Beersel

Oud Beersel sourblend
Oud Beersel framboise
Oud Beersel Oude Geuze
Oud Beersel Oude Kriek
Bzart kriekenlambiek

 

De Leite

Cuvée Jeun’homme Golden Blonde Oak Aged
Cuvée Mam’Zelle Blonde Dorée Oak Aged
Cuvée Soeur’Ise Triple Kriek Oak Aged

 

De Troch

Oude Gueuze 2014
Chapeau Cuvee Oude Gueuze


Hof Ten Dormaal

Kriek
Zure van Tildonk


Verhaeghe

Duchesse de Bourgogne
Vichte Echt Kriekenbier

De Brabandere

Petrus Oud Bruin
Petrus Aged Pale

Bøgedal brygghus

Bøgedal Sour#1
Bøgedal Sour#2


Maley

Cidre de Mont Blanc Classicum Methode Traditionnelle
Cidre de Mont Blanc Methode Traditionnelle
Cidre Jorasses Classicum Methode Traditionnelle
Cristallier Amaro de Cidre

Domaine Dupont

Cidre Bouché
Cidre Triple
Dupont Cidre de Givre Ice Cider


Eric Bordelet

Sidre Brut Tendre


Jaanihanso

Dry Hopped Craft Cider
BRUT Meth.Traditionnelle Cider

 

Billetter kjøpes her til både sessions og foredrag/kurs

 

 

#øl #surøl #vill&syrlig #festival #ektesider #cider #himkok #brugatalandhandleri #peoples #eik&tid 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg