Spennende indisk streetfood på Bindaas

I ettertid kan man trygt si at det var dumdristig å åpne et spisested i mars i år.
Men så er det ikke så mange som ser inn i fremtiden og visste hva pandemien ville påføre av påkjenninger for utestedene i hovedstaden.

Vi er heldige i Oslo som har et lite univers av verdenskjøkken vi kan boltre oss i og der indisk mat har lenge vært et anerkjent og godt likt kjøkken.
Streetfood- versjonen som Bindaas tilbyr er derimot litt annerledes og kom fra en ide som to av gründerne fikk mens de var på ølfestivalen HopCity i Leeds, hvor de var på restaurantkjeden Bundobust.
Kult konsept, god mat og ikke minst god øl engasjerte, men de kjente ikke til indiske kokker hjemme i Norge og dermed lot de ideen ligge.

Jan Thomas Nybak og Kevin Jo Hansen er kjente fjes for ølentusiaster i Oslo. Jan Thomas åpnet BD57 -Norges første Brewdog bar- og gikk senere inn som daglig leder på Brygg Oslo. Han har i tillegg vært involvert i Skarre bryggeri i hjembyen Moss.
Kevin har en fortid som selger for Kinn bryggeri, jobber også på Brygg Oslo -hvor han var med å drifte Brygglab- og brygger øl for Vor Frelser.

Det var da de traff Harjeet i forbindelse med pop-up kjøkkenet på Brygg at Bundbust ideen igjen blomstret opp.
Harjeet Kumar var med på å starte Der Peppern Gror og var kjøkkensjef før han ble med på Bindaas.

Prosjektet staret 1. mars på Brygg og skulle ha fortsatt på Prindsens hage fra 1. mai og ut sommeren før de flyttet inn i sine egne lokaler. Korona-pandemien satte både en og to hinder i veien, men gjengen bak Bindaas lar seg ikke vippe så lett av pinnen.
Da lokalene til Taco Republica ble ledige, kastet de seg over muligheten og vips var Bindass et nytt og fargerikt tilbud i Torgata.

Nå har altså Bindaas fortsatt åpent under de ekstreme smittevernsreglene og påbud for restaurantnæringen som råder i hovedstaden. De tre gründerne har tenkt litt utenfor boksen og satt på en tappelinje med håndverksøl som holder lav alkohol og dermed forbigår reglene om å ikke servere alkoholholdige drikker.
Så her kan du fortsatt få deg en matbit og en øl i trygge omgivelser.

Det er smakfulle opplevelser på menyen til Bindaas med klassikere som Chicken Korma, Palak Paneer, Chicken Tikka og Butter Chicken, men her er engasjementet stort og du finner til og med Pinnekjøtt Korma på menyen. Don’t knock it till you’ve tried it, som det heter så fint.

Her er det også småretter som Samosa, Pakoda, Calamari og ikke minst fabelaktige okra fries.
I tillegg fikk jeg en herlig dessertlignende rett med det herlige navnet Listen to Harjeet, en liten tipp av hatten til den indiske streetfood restauranten Listen på Baljit på Frogner.
Små friterte skall med søtlig, kremete og velkrydrede potetfyll var en eksplosjon av sensoriske opplevelser med teksturer, kulde fra fyllet og hete fra krydderne
Namme namme nam.

Her smetter det ut retter fra det lille kjøkkenet i streetfoodens hurtige sjanger. Alt blir servert i papp og med spisebestikk i bioplast. Så om du er glad i det indiske kjøkkenet, ønsker en liten tur ut med kjæresten eller bare ta en liten øl med en kompis, så er Bindaas stedet for deg i Torggata akkurat nå.

Her kan du reservere bord på Bindaas.
Her en link for matbestilling som du plukker opp selv.
Og her kan du bestille mat hjem fra Bindass via Wolt

Les også:

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg