To økologiske akevitt fra Atlungstad

 

Atlungstad lanserte flere nye akevitter i høst, deriblandt Atlungstad Økologisk Single Cask: Fat 1428 og Atlungstad Økologisk Juleaquavit.
Disse er de eneste økologiske norske akevittene på markedet, laget med poteter og karve som er økologisk dyrket i Trøndelag og sertifisert økologisk av Debio.

  • Atlungstad Økologisk Single Cask: Fat 1428 er en unik akevitt med begrenset opplag (kun 1098 flasker), som ble lagret i 9 år på ett oloroso sherryfat.

Akevitten har et tydelig karvepreg med mild og avrundet avslutning til tross for den høye alkoholprosenten (47,3%).

Akevitten vil passe utmerket til et godt måltid eller som avec.

  • Atlungstad Økologisk Juleaquavit er utviklet av Halvor Heuch, som laget sin første Juleaquavit allerede i 1988 og har mer enn 30 års erfaring med juleakevitter.

Denne smaksrike, langtidslagrede (9 år), komplekse akevitten passer svært godt til den klassiske norske julematen, hvor den tradisjonelle smaken av karve komplementeres av hint av vanilje, sitrus og noe vanilje samt sødme fra modning på sherryfat.

 

Mer om Atlungstad Brenneri og Håndverksdestilleri:

Atlungstad er Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift. I 1855 gikk en rekke gårdbrukere i Stange sammen om å stifte Atlungstad Brænderi.

Rent vann var viktig i flere av brenneriets prosesser. Derfor ble fabrikken lagt ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstads grunn. Beliggenheten ved Mjøsa var også viktig for å lette varetransporten, som helst foregikk til vanns, og brenneriet var et av landets ledende i siste halvdel av 1800-tallet og fram til avviklingen av spritproduksjonen i 2008.

 

I 2013 ble Atlungstad brenneri opprettet som industrielt kulturminne, og produksjonen startet opp igjen i 2014.

 

Atlungstad Håndverksdestilleri holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper. Vi er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom vår kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg