Rogaland Ølfestival – Norges største hjemmebryggfestival

Over 30 hjemmebryggere med over 100 forskjellige øl har meldt seg på Rogaland Ølfestival, som finner sted i Stavanger 22. juni.  

Den 22. juni vil Expo Forum i Stavanger fylles med ølentusiaster når Rogaland Ølfestival går av stabelen. Festivalen, arrangert av Norsk hjemmebryggerforening Rogaland (Norbrygg Rogaland), byr på over 100 øl fra primært lokale hjemmebryggere.
Norbrygg kunngjorde dette i en pressemelding nylig.

Sist Norbrygg Rogaland hadde en festival var i 2022 som ble avholdt i Rosenberghallen. Rogaland er kjent for sitt sterke hjemmebryggermiljø, med flest medlemmer i Norbrygg nasjonalt, noe som resulterer i hjemmebryggere av høy kvalitet med mye spennenede øl å tilby de besøkende.
«Dette er første gang vi arrangerer Rogaland Ølfestival i Expo Forum», sier Ole Nærheim, leder for Norbrygg i Rogaland til Sandnesposten. «Med 2500 kvadratmeter tilgjengelig kan vi nå ta imot hjemmebryggere fra hele landet. Vår ambisjon er å bli Norges største hjemmebryggerfestival».

Publikum får sjansen til å smake på et bredt utvalg øl, fra pils, via Ipaer til fruktige surøl og imperial stouts. Festivalen gir også hjemmebryggerne mulighet til å vinne flere attraktive priser, inkludert den prestisjetunge «publikumsfavoritten». Vinneren av denne prisen får brygge sitt øl hos Rygr brygghus på Klepp stasjon, mellom Sandnes og Bryne.

Samtidig med ølfestivalen arrangeres Nordisk mesterskap i hjemmebrygging, hvor vinnere fra Norges NM i hjemmebrygging skal konkurrere mot vinnere fra Sverige, Finland, Danmark og Island. Den nordiske mesteren får muligheten til å brygge øl med det danske kontraksbryggeriet Mikkeller.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg