Pressemelding angående slipp i Spesialutvalget på Vinmonopolet

I korona-perioden har spesiallanseringene først vært lansert i nettbutikk for å unngå trengsel og ekstra belastning i butikkene. Etter at koronarestriksjonene er avsluttet, går vi tilbake til lansering i spesialbutikkene og påfølgende lansering på nett påfølgende dag. Det er en velprøvd salgsform med etablerte rutiner og tilpassede tekniske løsninger. Vi vet ennå ikke når vi går tilbake til opprinnelig salgsform. Det vil først skje når smitteverntiltakene for å hindre større ansamlinger bortfaller.

Vi startet nettlanseringer av spesialvarer i koronaperioden som et smittevernstiltak med det formål å redusere kødannelse og motvirke ekstra belastning på butikkene i en periode med høy trafikk. Salgsformen har vært ekstremt ressurskrevende for butikkene. Butikkene er en viktig varefaglig arena for kundene, og i koronaperioden med nettlanseringer har vi ikke kunnet tilby den samme grad av rådgivning. Spesialsortimentet representerer et mangfold av kjente, ukjente, sjeldne og ettertraktede produkter. For å kunne tilby varefaglig rådgivning som reflekterer mangfoldet i sortimentet, mener vi butikkene er den beste arenaen for dette.

Kunder som ikke har mulighet til å oppsøke våre spesialbutikker, vil fremdeles kunne handle spesialvarer i nettbutikken. Produktene som er fordelt til levering på dør/postkontor, ligger fysisk i nettbutikkens lager. De produktene er forbeholdt kunder som ønsker å handle i nettbutikk og kan ikke selges første salgsdag. Nettbutikken vil bli tilbudt et utvalg ettertraktede varer på samme måte som før og under pandemien.

Fordeling av varer til butikkene og nettbutikk er basert på faktisk salg. Dersom vi ser at pandemien har medført en varig endring i salgsmønsteret, vil mengden vin fordeles og tilpasses endret salgsmønster. Tilpasninger av volum er et pågående arbeid, slik det også var før pandemien.

Vinmonopolet vurderer om flere butikker skal lansere spesialvarer. Inntil denne vurderingen er ferdigstilt, vil produktene fordeles i samme butikker som under pandemien.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg