Oslo Beer Mile rundet milepælen nummer 50 tidligere iår, men det var usikkerhet om initiativtager Noel Heath fra Henry & Sally’s ville fortsette å holde liv i disse første-tirsdag-i måneden-sammenkomstene.
En av de rutinerte gjengangerne på ølmila, Ivar Breivik, var ikke vanskelig å be når Oslo Beer Mile så ut til å bli historie. Han tok over stafettpinnen og har sitt andre OBM arrangement tirsdag 3. desember.
Jeg tok en liten prat med ølmila sin nye sjef.
Hvor lenge har du vært med på OBM?
Jeg var med på den aller første OBM i desember 2019, og siden har det blitt omtrent 30 deltakelser og minst like mange gode vennskap.
Det ble litt av og på under pandemien, men etter det har jeg stort sett hatt anledning til å bli med på de fleste.
For meg er OBM et hyggelig avbrekk på en hverdag der jeg møter likesinnede med sin interesse for øl. Da utvalget av øl ute på barene i Oslo ble betydelig større for omtrent 15 år siden og jeg endelig kunne kjøpe noe annet enn en halvliter eller en bayer, steg naturlig nok interessen for å oppdage nye smaker og ølstiler.
Og da jeg, som så mange andre, fikk ølbryggesett i 40-års gave, ble øl en hobby og noe mye mer enn noe man bare drikker.
Siden vi går runden første tirsdag hver måned og de aller fleste har forpliktelser dagen derpå, er det nettopp smak, aroma og nytelse som er i fokus, og ikke volum.
Etter hvert som vi har lært hverandre å kjenne, kommer det også gode tips til hva som bør smakes og de treffer ofte ganske så godt.
Hva fikk deg å ta over ansvaret for å arrangere OBM fremover? Med alle de hyggelige menneskene som deltar og den gode stemningen som OBM har brakt med seg i siste årene, var det en selvfølge at dette var verdt å fortsette med.
Siden jeg har vært med såpass mange ganger og kjenner stort sett de fleste som er med, var jeg ikke i tvil om å ta over ansvaret. Noel Heath fra Henry & Sally’s har arrangert OBM med stødig og engasjert hånd i 5 år og han har bidratt til å overføre dette ansvaret til meg på en smidig måte.
Vi har også veldig god dialog med barene vi besøker og ikke minst alle de dyktige og positive folkene som jobber der. Ekstra hyggelig er det når de setter frem noen godsaker bare til oss. Det gjør det ganske behagelig å arrangere OBM.
Det blir nok ingen store forandringer på OBM fremover, opplegget er at vi går en runde innom de beste stedene, og det kommer vi til å fortsette med. Det blir opp til de som er med å bestemme om vi trenger å endre på noe eller komme med forslag til nye barer.
Det har vært nevnt å avslutte turen med en spillkveld eller besøk på bryggeri, så vi får se hva neste års turer ender opp med.
Hva er det beste med OBM?
Det beste med OBM er den inkluderende, sosiale stemningen. Du må ikke ha smakt på øl fra hele verden eller ha 10000 check-ins på Untappd. Det holder med litt interesse for øl, så er praten i gang.
Selv om vi er ganske samstemte om hva som er god øl, er det nødvendigvis ikke en fasit, og det er nettopp de gode diskusjonene som følger som gjør OBM så bra.
Flere av deltakerne er også ivrige og særdeles gode hjemmebryggere som gjerne deler erfaring og har gode innspill hvis man brygger selv.
På OBM får man også ofte tips om andre ølrelaterte arrangementer og festivaler. Vi er flere som drar sammen og møtes rundt om i Norge og i utlandet når det er mulig å få seg noe godt i glasset.
https://www.facebook.com/groups/2886853291327545
Oslo Beer Mile #52 avholdes tirsdag 3. desember. Link til arrangementet finner du her:
https://www.facebook.com/events/930393161980720/