Øl laget av gjær fra honningbier

Forskere ved Cardiff University har brygget et nytt øl ved å bruke ekstrakter fra afrikanske bier, som er bedre kjent som «killer bees».
Mikrobiologer fra universitetet brukte ølgjær som finnes i afrikaniserte honningbier i Namibia for å utvikle håndverksøl. Dette prosjektet startet under et besøk til University of Namibia for et felles initiativ for bærekraftig miljøutvikling.

Prof Les Baillie fra Cardiff University’s School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences forklarte at gjæren ble utvunnet fra naturlig avdøde morderbier. “Tilbake i Cardiff brukte vi den isolerte killer bee bryggergjæren, sammen med gjær fra walisiske honningbier, til å lage flere batcher med øl,” sa han til BBC.

Prosjektet, en del av Pharmabees-initiativet, plasserer bikuber rundt Cardiff University for å studere hvordan pollinering av visse planter kan bidra til å utvikle medisiner for å bekjempe superbugs og antibiotikaresistens. Teamet søker nå en brygger for å bringe Killer Bee Beer til markedet, med inntekter som støtter bieforskning i Wales.

Prof Baillie bemerket: «Vårt Killer Bee Beer er et morsomt sideprosjekt til våre bredere Pharmabees-studier, og det bidrar også til å utvide forståelsen av bier på et mikrobiologisk nivå».


Ølet er ikke tilgjengelig foreøbig, men forskerne ved universitetet i Cardiff håper å få brygget ølet i større skala hos et håndverksbryggeri snart.

Photo by Shelby Cohron on Unsplash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg