Nye spennende surøl fra italienske Siemàn

Siemàn er et nord-italiensk gårdsbryggeri som ligger i hjertet av provinsen Vicenza, nærmere bestemt Villaga i Veneto. Med et navn som springer fra den lokale dialekten, betyr Sieman “seks hender”.

 

Disse seks hendene, tilhørende de tre brødrene Marco, Daniele og Andrea Filippini, er selvfølgelig grunnleggerne av gårdsbryggeriet. Selv om de kommer fra forskjellige bakgrunner, deler de en lidenskap for naturen og de autentiske smakene den gir.

Da de støtte på en landeiendom i Colli Berici, som ligger nord for Vicenza, visste de øyeblikkelig hva de måtte gjøre. Deres første prosjekt var vinproduksjon. De tre brødrenes fokus lå på lokale druer og produksjon av naturviner; rå, autentiske, og ekte produkter som speilet området, terroiren, sin sjel.

Men deres lidenskap for lokale råvarer og håndverk lot dem ikke stoppe ved vin. De bestemte seg for å utforske ølbryggingens verden i tillegg. Her også omfavnet de det lokale, ved å bruke naturlig fermentering, lokale druer, druejuice eller most, samt andre regionale ingredienser som urter, frukt og bær. Alle ølene deres blir modnet på eikefat og gjæret med Siemàn sitt husgjær, og resultatene er komplekse, syrlige, og unike øl. Mange av dem faller inn under stilen “italian grape ale”, og hver eneste av produktene deres bærer tydelige preg av den lokale forankringen.

Italian grape ale
Italian grape ale forener ølets unike egenskaper med druens subtile nyanser, som gir et mer funky, fruktig og ikke minst syrlig saison/farmhouse-aktige surøl.
Det er komplekse surøl, selv om de er mer nedtonede enn lambic-øl. Ved å fremheve spesifikke druesorter, tilfører hvite druer noter av aprikos, appelsin, fersken og ananas, mens røde druer tilbyr hint av røde bær og kirsebær.

Humleprofilen er dempet og gir ølet en delikat bitterhet og hjelper med å fremheve druenes egenart. Harmoni er nøkkelen. Ølets egenskaper skal beholdes samtidig som det også viser frem druens karakteristikker. Balanse er viktig for å komplementere druenes og ølets kvaliteter.

Siemàn er ikke bare et bryggeri; det er et uttrykk for brødrenes lidenskap for håndverk og forbindelsen til deres omgivelser. Hvert slurk av deres øl forteller historien om Veneto-regionens rike arv og smaksopplevelser.

 

Siemàn
Incrocio Rosso
Wild Sour Ale with Grapes 6,2% 0,75l kr 209,90

Farge: Uklar, rødoransje
Aroma: Fin syrlighet med kjeller og eike toner. Noe sitrus, druer, stenfrukt og funk
Smaker: Mye av det samme går igjen i smaken, men her kommer det mer sitrus og hint mot hvitvinseddik over de funky brett-tonene, så ligger det nesten et tynt lag av røde bær før kvede, druer og sitronskall sklir ut i ettersmaken. Ørlite hint mot pomelo i avslutningen. Lett karbonering.
Lette, fine toner som er elegante.

Lasse L 8,75/10 Untappd 3,99

 

Siemàn
Incrocio Bianco
Wild Sour Ale with Grapes 6,3% 0,375l kr 140,90

Farge: Uklar, lys gyllen
Aroma: Lett syrlig med papp, stall og svidd gummi med noe fruktig liggende under
Smaker: God syrlighet, sitrus og hvitvinseddik, noe stenfrukt, eik og funky toner som går mot stall og mugg. Får en tørr følelse av veldig mye syre. Florlett karbonering.
Spennende kontraster fra aroma til smak og har intrikate smaker som stikker mer frem individuelt, på forskjellige plan, med forskjellige oster og spekemat

Lasse L 8,5/10 Untappd 3,99

 

Siemàn
Hop & Stave
Hoppy Wild Sour Ale 5,7% 0,375l kr 122,90

Farge: Tåkete, dyp gul med hvitt skum
Aroma: Lett søtlig med fremtredende humlearoma. Grønne toner a gress, høy og urter. Tropiske toner mot mango, hvit fersken og papaya. Det er både appelsin og sitron å spore her også. Hint av brett i bakgrunnen
Smaker: Svinger mellom lett søtlig New England-aktig IPA til en fruktig surøl. Det er sitrusen som treffeer deg før, sitronsaft, så appelsin. De tropiske tonene er syrlige, men leker fortsatt rundt mango og fersken. Noe sitrussmoothie i ettersmaken. De grønne humletonene gjør at den vingler mellom stilene, men der det er humle som preger aromaen, er det surølet som tar fører setet i smakene.

Lasse L 8/10 Untappd 4,00

 

Siemàn
Samba
Wild Sour Ale with Elderflowers and Grapes 6,2% 0,375l kr 132,90

Farge: Uklar, lys gyllen med hvitt skum
Aroma: Herlig funky toner med florale toner fra hylleblomst. Noe sitrus i bakkant
Smaker: Fin syrlighet med funky toner. Mye sitrus, florale toner, fuktig kjeller og stenfrukt. Kommer endel hylleblomst i avslutningen som holder seg godt

Lasse L 9/10 Untappd 3,95

 

 

Siemàn
On The Peach
Wild Sour Ale with Ancient Peaches 5,3% 0,375l kr 142,90

Farge: Didig, lys gyllen med hvitt skum
Aroma: Lette syrlige toner mot sitrus, eddik og umoden fersken med hint av funky toner i bakgrunnen
Smaker: God syrlighet, frisk, men kanskje noe tynn? Her er det sitron og hvit fersken som kommer tydelig frem, men det ligger noe floralt under med hint av funk her også. En lettere og enklere surøl, men forfriskende

Lasse L 8,5/10 Untappd 4,06

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg