Panna cotta er både enkelt å lage, man kan eksperimentere med et hav av smaker, samtidig som det er syndefylt godt. Akkurat som en god mjød.
Så hvorfor ikke kombinere de to?
Ikke bare som dessert og drikke til desserten, men rett og slett bruke mjød i panna cottaen?
Og som drikke ved siden av i tillegg…
Siden jeg ikke er en religiøs mann, får jeg heller be mine blodkar om forlatelse.
Mjøderiet slapp både The Meadicine (samarbeidsbrygg med Bådin) og Blueberry Waffles BA tidligere i år og det har gått med noen flasker før jeg fikk laget en post om dem. Så da ble det en post om begge to, da første ideen var å lage panna cotta av The Meadicine og saus av Blueberry Waffles, men det er grenser for pengebruk. Så da ble det metheglin i desserten og melomel ved siden av, samt en blåbærcoulis som pynt.
Her får du mjødomtalene og oppskrift på panna cotta med mjød og blåbærcoulis
Mjøderiet x Bådin
The Meadicine
Mjød (Metheglin) 10% 0,25l kr 144,60
Farge: Klar, dyp gyllen
Aroma: Noe vag aroma av honning, ingefær og sitrus med hint av svart te.
Smaker: Honning og ingefær dominerer de delikate smakene. Under dette ligger det sitrus og en floral te som gir den et snev av tanniner. Ingefæren kommer tilbake igjen i ettersmaken
Lasse L 7,75/10 Untappd 3,83
Mjøderiet
Blueberry Waffles BA
Fatlagret mjød (Melomel) 15% 0,25l kr 269,60
Farge: Uklar, dyp lilla.
Aroma: Blåbær, vanilje, sitron, tørket frukt, svalt av honning og hint av eikefat
Smaker: Sødmefull og kraftige smaker av blåbær, vanilje, sitron, honning, mørke frukter og bourbonfat. Blåbærene bærer smakene frem over honningbasen, men det er et fint slør av bourbon liggende bak. Ikke overdøvende eller stikkende fatpreg, som gjør dette til en ren nytelse.
Lasse L 10/10 Untappd 4,62
Panna cotta (6 stykk)
3,5 dl kremfløte
0,5 dl helmelk
1 dl The Meadicine
90 g sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. La dem ligge i minst 5-10 minutter.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene.
Ha fløte, melk, mjød, sukker, vaniljefrø og vaniljestang i en kjele. Kok opp. Ta kjelen av plata og la blandingen den trekke i 10 minutter.
Ta gelatinplatene ut av vannet og klem overflødig vann ut av platene. Rør dem inn i den varme væsken til de er løst opp.
Ta ut vaniljestangen (se tips) eller sil væsken.
Helle smeten i serveringsglassene og sett dem i kjølekapet i 4-5 timer eller til de har stivnet.
Blåbærcoulis
200 g blåbær friske eller fryst
75 g melis eller sukker
Ha bær og melis i en kjele. Kok opp og bruk en stavmikser til å mose bærene.
Om man ønsker en mer smidig saus, kan den passeres gjennom en filmasket sil.
TIPS! Vaniljestangen kan skylles og legges i en krukke og dekkes med sukker. Slik lager du ditt eget vaniljesukker!
Etter to uker, vil stangen være tørket inn og kan pulveriseres med en stavmikser, så få man de fine sorte bitene i vaniljesukkeret.
hei.Jeg antar at du er på prøvemaking for slippet til uken? Eller noen andre.
Hei, Stig!
Ja, jeg var på polsmakingen.
Legger smaksnotatene ut på Ølportalen, da det er litt mer aktivitet der, enn på egen blogg.
Legge linkene derimot alltid ut på FB-siden til LasseL 😉
https://olportalen.no/feature/smaksnotater-for-polslippet-september-24/