Grom Akevitt – En Hyllest til Norsk Akevitt-tradisjon

Atlungstad har avduket årets «Grom»-akevitten, den offisielle akevitten til Akevittfestivalen i Gjøvik.

Årets etikett er utarbeidet av kunstneren Nico Wideberg og utgivelsen består av et begrenset opplag på 756 nummererte flasker. Grom vil selvfølgelig bli på plass under årets akevittfestivalen i Gjøvik, siste helg i september, men kan allerede nå bestilles på Vinmonopolet.

Grom er en hyllest til den rike norske akevitt-tradisjonen, og resepten er basert på alle de viktigste akevittstilene i landet, som er kjernen i den norske akevitt-tradisjonen.  Som en hyllest til Jørn Holme, en drivkraft bak bevaringen av Atlungstad, inneholder Grom en del fra den ikoniske “Riksantikvaren”-fatet. I tillegg har den også an andel med eksklusive slottsakevitter.

Mer om Grom Akevitt: Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering.  Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.

Grom akevitt er laget med lagrede akevitter som smaksmessig hører hjemme i Trøndelag, Opland og Hedmark. Det er en kompleks akevitt med smaksbidrag fra spansk kjørvel fra Gjøvik, grønn koriander fra Vestfold pluss alle de vanlige krydderne du finner i de gamle klassiske akevittene. En stor porsjon nye sherryfat gir akevitten toner av eik, vanilje, samt noe sitrus.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg