Årets etikett er utarbeidet av kunstneren Nico Wideberg og utgivelsen består av et begrenset opplag på 756 nummererte flasker. Grom vil selvfølgelig bli på plass under årets akevittfestivalen i Gjøvik, siste helg i september, men kan allerede nå bestilles på Vinmonopolet.
Grom er en hyllest til den rike norske akevitt-tradisjonen, og resepten er basert på alle de viktigste akevittstilene i landet, som er kjernen i den norske akevitt-tradisjonen. Som en hyllest til Jørn Holme, en drivkraft bak bevaringen av Atlungstad, inneholder Grom en del fra den ikoniske “Riksantikvaren”-fatet. I tillegg har den også an andel med eksklusive slottsakevitter.
Mer om Grom Akevitt: Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.
Grom akevitt er laget med lagrede akevitter som smaksmessig hører hjemme i Trøndelag, Opland og Hedmark. Det er en kompleks akevitt med smaksbidrag fra spansk kjørvel fra Gjøvik, grønn koriander fra Vestfold pluss alle de vanlige krydderne du finner i de gamle klassiske akevittene. En stor porsjon nye sherryfat gir akevitten toner av eik, vanilje, samt noe sitrus.