Grom Akevitt – En Hyllest til Norsk Akevitt-tradisjon

Atlungstad har avduket årets «Grom»-akevitten, den offisielle akevitten til Akevittfestivalen i Gjøvik.

Årets etikett er utarbeidet av kunstneren Nico Wideberg og utgivelsen består av et begrenset opplag på 756 nummererte flasker. Grom vil selvfølgelig bli på plass under årets akevittfestivalen i Gjøvik, siste helg i september, men kan allerede nå bestilles på Vinmonopolet.

Grom er en hyllest til den rike norske akevitt-tradisjonen, og resepten er basert på alle de viktigste akevittstilene i landet, som er kjernen i den norske akevitt-tradisjonen.  Som en hyllest til Jørn Holme, en drivkraft bak bevaringen av Atlungstad, inneholder Grom en del fra den ikoniske “Riksantikvaren”-fatet. I tillegg har den også an andel med eksklusive slottsakevitter.

Mer om Grom Akevitt: Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering.  Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.

Grom akevitt er laget med lagrede akevitter som smaksmessig hører hjemme i Trøndelag, Opland og Hedmark. Det er en kompleks akevitt med smaksbidrag fra spansk kjørvel fra Gjøvik, grønn koriander fra Vestfold pluss alle de vanlige krydderne du finner i de gamle klassiske akevittene. En stor porsjon nye sherryfat gir akevitten toner av eik, vanilje, samt noe sitrus.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg