En sniktitt bak lukene i øl- og akevittadventskalenderene

Noen kan bare ikke motstå fristelsen. Åpne flere luker enn dagens i julekalenderen.
Kriblende fingre lirker litt i neste dags luke «bare for å ta en titt». Noen åpner flere om gangen. Andre åpner kalenderen i skjøtene, slik at lukene er inntakt, men innholdet bak er smuglet ut og fortært før morgenkaffen er sjenket den 7. desember.

Jeg har litt ambivalent forhold til julekalendere. I 2018 fikk jeg julekalender av kjæresten min med masse godterier pakket sirlig inn i julepapir med bånd og tall på. Jeg har en håndfull «pakker» igjen fra den kalenderen. Så da fikk jeg ingen kalender ifjor. Vel, utenom ølkalenderen. Der var det litt annen fremgangsmåte for lukeåpning. Ikke minst var det også mulighet å dele dagens lukeinnhold. Så «min» julekalender, ble til vår julekalender. Så her kan man inkludere og dele, som er litt av julens budskap. Ish.

Jan Egils ølblogg har gjort grunnarbeidet og laget liste over årets øljulekalendere som finnes i vårt landstrakte land.
Jeg derimot har vært drittungen som åpner alle lukene i kalenderen med en gang….

Pga at noen av kalenderene er lokale, så har jeg ikke fått sett under lokket på de aller fleste, men tar derfor for meg tre ølkalendere og en akevittkalender.

Lokalbrygg.no

Nystartede Lokalbrygg har naturlig nok ikke hatt mulighet for å få spesialbrygget øl til sin julekalender, men det er et godt og spredt utvalg av bryggerier og stiler i kalenderen deres.
Ipa, pale ale, wit, lager, bokk, berlinerweisse, winter warmer, brown ale og saison.
Lervig, Jåttå, Raa, Oslo Brewing co, Homborsund, Skudenes, Skifjorden, Beer flag, Drum Brew, Fjordfolk, Disko, Trysil og Grünerløkka Brygghus er representert.

Et mangfold av spennende ølstiler og norske håndverksbryggerier gjør dette til en julekalender for både ølentusiaster, samt den nyskjerrige som liker å smake nye øl.

Lokalbrygg sender kassen i posten og det tok tre virkedager fra pakken var bestilt til den var klar til henting.
Pris: 1399 kroner

 

Gulating

De har solgt julekalender med øl hos Gulating i flere år nå og fra å være øl som man kunne kjøpe i butikkene fra før, er det nå mer unike øl i kalenderen. Gulating sin egen Draugur-serie er med, som vanlig. Det er Ipa, wit, brown ale og pils. I tillegg er det spennende øl som blant annet Nøisom Snøengel, en kaffe- og melkestout fra Hammerhead, blåbærporter fra Trysil, juleøl fra Berentsens samt en tranebær-surøl og en brown ale med vanilje. Litt mer for entusiasten enn for bestefar.

17 helt nye øl har de å friste med i Gulating sin julekalender iår.
Nettsalget har stengt, men det er bare å stikke innom din lokale Gulating-sjappe (de har flere midlertidige steder frem til jul) for å handle.
Pris: 1099 kroner + pant (1135 kroner)

Graff Brygghus, Salikatt bryggeri, Monkey Brew og Lindheim Ølkompanis adventskalender

Ja, navnene klinger godt og det er ingen tvil om at det er adventskalender for ølnerden med unike øl fra de fire bryggeriene.
Her er det også et godt spekter av ølstiler hvor de forskjellige bryggeriene virkelig viser hva de kan fremstille av håndverksøl i butikkstyrke.
Fra søt, kremete og tropisk til syrlig, friske og fruktig, her er det meste man kan forvente fra bryggeriene.
Det er fortsatt mulighet å bestille på nett, men de fleste har utsalg hvor disse kan kjøpes.
Mer informasjon finner du hos de respektive her:
Graff Brygghus, Salikatt bryggeri, Monkey Brew og Lindheim Ølkompani
Pris: 1699 kroner

24 norske akevitter

Mer innholdsrik enn noen gang med mange spennende nyheter. Det Norske Brenneri har invitert med fire av Norges fremste håndverksdestillerier, slik at akevittelskeren kan utvide horisonten og få en sjelden smaksopplevelse. Her får du smake edle dråper fra Bivrost, Aurora Spirit Distillery i Lyngen i Troms, fra Sandane i Nordfjord er akevittene fra Gardsbrenneriet, Trøndelag er representert av Inderøy Brenneri og Egge Gård i Lier står for Østlandet sitt bidrag. I tillegg er det selvsagt flere akevitter og snaps fra Det Norske Brenneri i Grimstad, som også i år står for utgivelsen av «24 smaker fra hele Norge». Her er det fatlagrede akevitter, som Arvesølvet og Hellstrøm, men også spennende nye taffelakevitter. Det er akevitter til julematen, til fisk, til jegeren og til peiskos.
Denne får du selvfølgelig kjøpt på Vinmonopolet
Pris: 819,90 kroner

 

Les også:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg