Egge Gård Musserende Rosèsider


Eplegården i Lier utenfor Drammen har en rik historie med eple- og fruktdyrking. Familien Egge etablerte seg på gården allerede i 1702 og vært involvert i elleve generasjoner.

Epledyrkingen startet derimot ikke før på 1960-tallet, men siden den gang har Egge Gård blitt en pioner i Norge innen både alkoholfrie og alkoholholdige drikker av svært høy kvalitet.
Med sine 20.000 epletrær, skjenker trærne rundt 100 tonn epler hver høst som går til produksjon av eplemost, eplesider, vin og brennevin.
I tillegg dyrker de annen frukt og bær på gården.

Pandemien gjorde at salget til flyplasser, hoteller og restauranter fikk et brutalt fall og det ble for tungt økonomisk å drifte gården og produksjonen. Den norske vinimportøren Gaia Gruppen kjøpte konkursboet i 2022, med mål om å bevare og videreutvikle den høye kvaliteten som Egge Gård er kjent for.

Med Gaia Gruppen har det blitt gjort betydelige investeringer som det allerede bærer frukter av, bokstavlig talt.
Lier er et unikt område for fruktproduksjon, kjent for å gi frukt med en særegen balanse mellom syrlighet og sødme, noe som er ideelt for kvalitetsdrikke.

Egge Gård var den første i Norge som produserte sider ved tradisjonell metode. Den tradisjonelle metoden, også kjent som méthode traditionelle eller champagnemetoden, brukes vanligvis til å lage champagne, cava, crémant og andre musserende viner. Denne metoden innebærer en annengangsgjæring i flasken, i motsetning til tankmetoden hvor gjæringen skjer i en tank. Den tradisjonelle metoden gir det mest komplekse resultatet.

 

Egge Gård
Musserende Rosèsider
Sider med eple og bringebær 11
% 0,75l kr 209,90

Farge: Klar, gulaktig rosa
Aroma: Lukter av Aroma og Granny Smith epler, og fint slør av bringebær liggende under med hint av sitron og litt bringebærbusk i bakkant
Smaker: Frisk og god syrlighet. Kraftig karbonering, med store bobler, så det er nesten som lillefingeren automatisk trekker seg vekk fra stettet på glasset og blir litt fjong.
Det er florlette, fine toner av eple og bringebær, hvor eplene og litt funky kjellertoner gir stafettpinnen videre til den delikate bringebærsmaken. Ørlite hint av urter liggende under.

Sideren har fokus på de syrlige pregene fra frukt og bær, ikke sødmen, som gjør den til en lett og tørr sider uten at den blir for skarp.
Passet alldeles ypperlig til melon og spekeskinke, men funker som sommerlig aperitif eller til naturell sjømat

Lasse L 8,5/10 Untappd 3,57

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg