Dagens norske håndverksøl: Monkey Brew Old Sloth

Monkey Brew
Old Sloth
Hoppy American Barley Wine 11% 0,44l kr 109,90

©Lasse L

Farge: Uklar med rødmende karamellbrun farge og beige skum
Aroma:
Barnål, røstet malt, sirup, sitrus, høy, tørket frukt, kjeks og urter
Smaker:
Man kjenner alkohol, samt sødme og bitterhet fra barnåler og appelsinmarmelade over en karamellholdig maltbase. Det er fruktig og bittert fra nevnte barnåler og appelsinmarmelade som holder leeeeenge over den flørtende basen med maltkarameller, fløte, høy, tørket frukt, sitrusskall og vanilje.
Noe varmende alkohol her i tillegg som får dette til å minne om en mellomting på Nøgnes #500 og nå avdøde #100. Kanskje spesielt sistnevnte som også var en ‘hoppy barley wine’ med det fantastiske spillet mellom en søtlig maltbase og intens humlebitterhet. Kanskje den avdøde kongen allerede har fått en arvtager?

Det betyr også at den absolutt tåler noen år i kjellerboden for å utvikle seg ytterligere enn apekattene i Trøndelag allerede har tillatt den å gjøre, så den mister enda en del av bitterheten og maltbasen får mer hovedrollen alene.

Jeg savner flere av disse, spesielt med noen alkoholprosenter lavere, da det skal litt til for å dra en 11%’er ut av kjøleskapet når klokken er kvart på leggetid. Litt vanskelig, ikke umulig.

Lasse L 9,5/10 Untappd 3,68

 

Les også:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg