Dagens norske håndverksøl: Haandbryggeriet 3040


Haandbryggeriet
3040
TIPA   10%   0,44l   kr 81,80

@LasseL

Farge: Uklar, dyp gyllen med hvitt skum

Aroma: Mye humlebitterhet helt fra starten. God aroma av sitrus, med grapefrukt, lime og appelsin i førersetet over barnåler og kvae med touch av tropiske frukter. Det er dypere og varmere toner av appelsinmarmelade, plommesyltetøy og søte granskudd under den første bølgen og det lukter bakst som brioche -litt kremete og søtlig hvetebakst- med lett krydrede toner

Smaker: Igjen er det mye bitterhet som preger. Det er mer kjeks og høy fra maltet, enn brioche som det var i nesen. Alkoholen gir en mer romslig fylde og sødme som ikke var like merkbar i aromaen.
Men det er bitterheten som er stjernen her. Fra første slurk vaskes det en herlig bitterhet over smaksløkene som ikke gir seg før lenge etter at slurken har kommet seg helt ned i magesekken.

Det er grapefrukt, appelsinmarmelade, stikkelsbær, granskudd, kvae og noe karamell, samt sydhavsfrukter i en salig blanding, hvor det gir lys sirup fra maltbasen og en varm klem fra alkoholen, samt ørlite ‘grønne’ toner fra Amarillo, Simcoe og Centennial-humlene mot slutten.

Jeg foretrekker nok en DIPA med litt mer maltsødme, men 3040 gjemmer alkoholpreget litt bedre enn for eksempel Nøgne Ø’s #500 (begge er på 10%), som er en av mine favoritter og da kan man vel ikke si annet enn at håndverkerne på Skur 4 i Drammen har enda en gang lykkes godt for min smak.

3040 er tørrhumlet tre ganger med på tre forskjellige temperaturer, som gir den en annerledes humleprofil enn ved vanlig tørrhumling

 

Lasse L 9/10   Untappd 3,86

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg