Dagens norske håndverksmjød: Askheimer Nordic Apple

Askheimer
Nordic Apple
Dry Cyser 10% 0,75l kr 234,90

@Lasse L

Farge: Klar, dyp strågul
Aroma:
Aroma av hageepler, epleskall, tørket aprikos, lett sitrus, mineralsk, hint mot hvetebakst og søtlig florale toner som minner om hvit vingummi
Smaker:
Fyldig, frisk, syrlig og fin eplesmak fulgt opp med litt mineralske toner. Igjen er det hageepler, sitrus og aprikos, men i tillegg er det gule plommer og kvede, som henger litt igjen med sitt litt tørr preg.

Hint av honning, men det er eplene og champagnegjæren som utmerker seg mest. Det er lekne bobler og ikke like prangende som karboneringen som oftest er i champagne og musserende viner.

Det er gjæret som gir denne litt mer syrlighet og ligger mer opp mot hvitvin og champagne, enn mjød eller en cyser vanligvis gjør.

Ekstra gøy er det at dette er laget på Askim med lokale produkter hvor råsaften fra eplene er hentet fra Askim Frukt- og bærpresseri og bringebærhonningen er fra David Lundsrud, så det er kun champagnegjæren som ikke er fra Askim.

Askheimer utfordrer igjen den norske ganen med litt uortodoks honningdrikke, som de gjorde med deres Bubble B- serie, hvor de brukte bjørkesevje i sin musserende mjød.

Nordic Apple fungerer godt med jordbær eller bringebær, til skalldyr, den kan nytes som aperitif og som såkalte terrassebobler

 

Lasse L 9/10 Untappd 3,81

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg