Berentsens Bryggeri
Cloudberry Imperial Gose
Gose/ kettle sour 7,5% 0,33l kr. 69,80
Farge: Lett tåkete, gyllengul med lett, offwhite og flyktig skum
Aroma: Her er det litt funky toner, friske multebær, lett syrlig og et snev av salt. Minner veldig om multeyoghurt. Syrligheten er veldig lik den man finner i en god surdeig
Smaker: Frisk og syrlig. Deilig, lun syrlighet av sitrus fra både sitron og appelsin, grønne epler, rabarbra, masse multer og den lett fettete følelsen av yoghurt. Den er litt tørr i munnen, men har en herlig floral fruktighet, fin fylde, fint hint av salt, perlende karbonering og syrlig uten å være skarp. Cloudberry Imperial Gose er ikke sånn at man må lukke et øyne som når man biter i en rabarbrastilk eller eplekart på sommeren, her er den lun i skarpheten.
Multer minner meg om mang en sommer på Fagerfjell og Blefjell hvor vi tråkket gjennom fjellet (og plumpet i endel myrer) for å finne «fjellets gull». Min mor var multe-entusiasten og har i tillegg alltid vært glad i det syrlige og sure. Hun smilte når hun fikk smake en flaske ICG nylig, som egentlig burde ansees som en 7,5 rating på Untappd.
Selv om fjellturene mine virket uendelige, har Berentsens ‘sanking’ til dette ølet vart bortimot 5000 år, skal vi tro etiketten.
Norskt brevann filtrert gjennom skog, fjell og mark, samt norske multer og sjøsalt fra Norskehavet, som begge er håndplukket, gjør dette til en nasjonal skatt.
Dette er en fabelaktig gose tilsatt bær og gullkorken kan med stolthet snus og settes som en krone på den sjarmerende, lille flasken.
At bryggeren har snublet en klype koriander oppi gryta får vi bare unnskylde de. Til og med genier er litt gale.
Glasset er ‘Rødvin’ fra Magnor sin Tokyo- serie av Simen Staanacke