Alde Sider er kåret til vinner av Best Modern Dry Cider under GLINTCAP (Great Lakes International Cider and Perry Competition), verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for sider og perry. Konkurransen arrangeres årlig i Grand Rapids, Michigan, USA, og årets resultater ble offentliggjort fredag 16. mai.
Den prisvinnende sideren fra Alde er en klassisk, lett og frisk sider fra Hardanger, laget av en nøye balansert blanding av Summerred, Discovery og Gravenstein-epler, dyrket på Bleie Gard og nabogårder i Hardanger.
GLINTCAP 2025 er den 19. utgaven av konkurransen, og samlet en internasjonal fagjury bestående av siderprodusenter, skribenter og bransjefolk fra både USA og Europa. Juryen vurderte over 1300 siderbidrag fra hele verden.
– For ti år siden startet jeg Alde Sider med en drøm om å skape noe unikt av Hardanger-eplene. Denne sideren var mitt store gjennombrudd, og at den nå blir kåret til den beste i verdens største konkurranse er en enorm ære, sier Olav Bleie, som er eier og gründer av Alde Sider.
– Det er en stor ære å vinne Best in Class i kategorien Dry Modern Cider på GLINTCAP, sier kjellermester Abram Goldman-Armstrong, som startet sin siderreise i Oregon på 1990-tallet.
– Vi konkurrerte mot de fremste siderprodusentene fra hele verden, og det at vi går helt til topps viser at sideren fra den lille gården vår i Hardanger virkelig holder verdensklasse.
Tidligere i år vant Aldes Nonsstein-sider prisen for beste sider under “Norges Beste Drikke” i Oslo i mars.
Abram har med seg Alde Sider og flere andre godsaker til Sider-event på Brygg i Oslo førstkommende lørdag fra 14.00.
Alde Sider
Alde Sider 2023 (finnes også i 150cl til 399,90)
Sider 6,9% 0,75l kr 192,90
Aroma: Frisk og fruktige toner av epler, kvede, sitrus med lett floralt preg av urter og hvetebakst i bakkant.
Smaker: Sursøt smak som er fruktig og frisk. Fint spill mellom epletypene og god balanse mellom det syrlige og det sødmefulle, som gjør at den passer til aperitif og skalldyrsbordet, men vil også funke godt til røkte og urøkte svineretter fra grillen.
Lasse L 8,5/10