5 nyheter fra Nøgne Ø

Reklame | Nøgne Ø

 

Nøgne Ø slipper 5 nyheter denne våren. Jeg har vært så heldig å fått smake alle sammen i ro og mak, så da er det bare å spisse blyanten og skrive notater…

Nøgne Ø har lansering med disse fem nye produkter den 3. mai på Verkstedet med påfølgende krankupp på Cafe Sara vegg-i-vegg etter lanseringen.
Da har du også sjansen til å smake på alle disse produktene.

Så, without further ado….

Vårslippet fra Grimstad innholder tre øl. Et råøl med kveik, en blond og en saison. De to sistnevnte har fått skall og juice fra 1542 lime. Håndskrelt og presset. Galskap, tenker du kanskje? Kjøp av skall og juice er lite kompromissløst, så da gjør man det for hånd på Nøgne Ø.
 


Konnjøl 6,5% 33cl

Et herlig råøl! Dette er en fruktig og fyldig øl med nydelig røykaroma og smak. Man kjenner igjen vått korn, sitron, bål (spesielt den lukten når man slukker med vann og den fine røyken som siver opp), moden plomme, sagbruk, sødmen fra kikerter og udefinerbare tropiske frukter.
Morsomt øl. Einerlåg, kveik fra Ebbegarden i Stordal og en kyndig hånd fra William Holden. Vakkert! Rett og slett vakkert!

Hystrix Blonde 4,5%  33cl

Lukter masse lime. Overdøver det meste av alt annet, så vage aromaer fra gjærbakst.
Smaken gir mye av det samme som aromaen. Det er ikke mye igjen av blonde-ølen. Den får ikke mye rom dessverre. Noen toner av gjær og lys malt i ettersmaken, men det ble for mye limeskall i en øl for min del.

Hystrix saison 6%  3cl

Her snakker vi! Dette er en deilig saison som får et herlig limekyss! Aromaene svinger mellom gjær, høy, gress og frisk limezest.
Velbalansert og nydelig saison med gjærbakst, høy, fruktig banan (kanskje banankake?) og sitrusfrukter, lett krydret og et fint innspill med lime.
Snadder!


Selv om Nøgne har lagt ned sakeproduksjonen og fermentering av ris, så har de virkelig fått til fermentering av epler. Selv om solen har varmet etter en kald vinter, så fikk jeg sommeren inn i stua med deres to nye cidere.

Bad apple 4,5%   75cl

Har du sendt hageepler til pressing, så kjenner du godt igjen den herlige eplejuicen. Fruktig og lett syrlig fra halvsøte, rødmende epler. Det hadde nok blitt mer surt om man brukte kun grønne epler, så klokt valg som har blitt til en herlig frisk cider med fin tørr finish som varer. Ørsmå perler fra karbonering, men nesten ikke tydelig.

Mad apple 6%   75cl

Samme nydelige eplesmaken som i ‘lillesøteren’ Bad apple, men mye mer fylde i denne. Samme hageepler fra Agder og ciderepler fra Domaine Dupont i franske Normandie. Lett karbonering som kiler over tungen og i svelget. Sommeren er kommet!

Nøgne Ø har sluppet en video om Hystrix- ølene

#nøgneø #hystrix #øl #håndverksøl #cider #konnjøl #madapple #badapple #råøl #kveik #einelåg #lassel #cafesara #verkstedet 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg