Lansering av Sierra Nevada’s Otra Vez

Lansering av Sierra Nevada sin OTRA VEZ!

Hva har Christopher Columbus, Baloo fra Jungelboken, danske pølser og Ken Grossman til felles?
Sierra Nevada sin gose Otra Vez, vel.

Otra Vez betyr «en gang til» eller «igjen», som vi sikkert kan bøye til «en til» når vi tenker på ølen vi drikker. Spesielt når vi drikker den en gang til og igjen…

For det var visst selveste Christopher Columbus som brakte kaktusfikenen fra India til Mellom- Amerika, noe den også kalles i de spansktalende områdene der borte; indisk fiken.
Baloo sang om «prickly pear» i Disney- versjonen av Jungelboken, som er samme fikenlignende frukt man får fra kaktusen Opunia.

Så om ikke det er nok, så er det akkurat denne typen kaktus hvor man har cochineal- krypene, som blir tørket og knust for å brukes som knallrødt fargestoff verden over. Jepp, dine danske hotdogs er farget av insekter fra kaktusfiken- planten.

Hva har så alt dette med øl å gjøre?
Vel, der kommer Ken Grossman inn i bildet. Grunnleggeren av Sierra Nevada brewing co har laget en gose med kaktusfiken. Gose sin syrlige smak passer godt med kaktusfikenen, som har en lett søtlig smak av bringebær og vannmelon, med et hint av banan.
Fine, fruktige, underliggende noter som går godt til gose- stilen, noe Otra Vez så absolutt leverer.

Vi i Norge har ikke hatt Otra Vez tilgjengelig her hjemme, men det forandrer seg nå.
Gulating Grünerløkka blir første butikk som selger denne lille godbiten av en gose og slår således på stortromma med å invitere til lansering fredag 12. Mai.

Importøren er på plass fra 15- 17, om du vil ta en prat med de.
Gulating Grünerløkka har også et godt utvalg av andre gose, om du vil sammenligne forskjellige typer i den herlig friske ølstilen i sommersolen.

 

 

#otravez #øl #gulating #gulatinggrunerløkka #sierranevadabrewingco 

 

Foto: Sierra Nevada brewing co.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg