DN.no hadde nylig en artikkel om De beste vinene til studiestart, hvor de pekte på at vinen nødvendigvis ikke trenger å være den aller billigste og om den skal være billig kan man plukke noe som smaker tålelig bra. I tillegg var det noe sutring om alkoholavgiften og vin til 30 kroner i Sydenland.
Ikke alle har denne luksusen med studiemuligheter og fester hvor man kaster opp garvesyre, men må heller ty til andre astrigenter om man skal tylle i seg alkohol for å virke kul og ha en unnskyldning til hvorfor man ble med garvesyreoppkasteren hjem fra sagt festlighet.
Det er ikke alle som engang orker å stå opp av sofaen for stort mer enn å hente seg en ny øl, åpne en ny kartong med røyk eller «slå vannet av potetene» som de lystig kaller urinering i sin grilldresskledde hverdag.
Jeg vil slå et slag for de som ikke har så mye, men allikevel vil drekke på seg mot til å snakke med andre mennesker eller bare drekke seg selv i søvn foran idiotboksen etter at de griner over å ha misset både studieplass og innsyn i den gode billigvinen sin verden.
Øl er dritdyrt fordi svina i staten skal ha mesteparten av spenna. Sånn er et bare. Det er en grunn til at man brenner og brygger selv.
Bryggeriene har apekatter som trykker på knapper og lager øl for 2 kroner liter’n (ifølge Roger på Stargate som pleide å jobbe på Frydenlund som kompisen hans Rolf innimellom har bekrefta, så da er det sant) og så vanner de det ut og selger det til oss for masse mer og gir sekker med penger til statskassa for å bygge bomstasjoner (dette er fakta fra Rolf, noe som Roger bekrefter).
Men nok om ølhistorie i Norge…
Anbefalte øl til lavtlønna navere og kraftig deltidsansatte (i så godt som alfabetisk rekkefølge):
Frydenlund er hovedstadens stolthet. All puber i Tigerstaden med et snev av inngrodde drankere har Frydenlund på fat. Alle andre er kjøpt og betalt av andre bryggerier.
Koster rundt 50-lappen per liter hos de store matvarekjedene og på matsjappene på nett.
Terningkast: 4 sneiper og to fyrstikker
Ringnes er den store stygge ulven, men siden de ikke bruker det uttrykket i Danmark (ref. Roger og Rolf) og Ringnes er eid av Tuborg (mer Rolf og Roger), kan de ikke være det alikevel. Denne bitre pilsneren er “sødmefylt” ifølge en kar som frekventerer på Teatercafeen, så da kan du drømme deg bort til å kunne drikke det samme ølet som eliten. Husk å sneipe røyken før du drømmer deg bort, ellers blir det nytt brennmerke i stresslessen. Cirka 50 spenn i kjedebutikkene og nettbutikken med matvarer og stæsj i.
Terningkast: 2 sneiper og en lighter som funker på tredje forsøket
“Et bilde sier mer enn tusen ord” heter uttrykket man kunne lært i studietiden, men her kan man hverken tusen ord eller studere, så da drekker man Seidel. Til og med kaksesjappa Meny selger denne voksenbrusen for under 50-lappen. Her får hverken staten eller du særlig igjen, men drømmer er knust og rus er rus, så er du på tigger’n på Nav, er dette valget for deg.
Prisen nevnte jeg i sted. Om du ikke greier å følge bedre med, er det like så greit at du ikke fikk plassen på studiene
Terningkast: Sneip i pilsen. Våt fyrstikk
Det å være grønn er i skuddet og Tuborg er ingen unntak. Foruten at flaska er brun og det er innholdet også. Samt at den grønne Tuborgen ikke er originalen, men det er Classic. Classic er for fancysmancy og koster nesten en flaske sprit for en 6-pack og det kan de bare stappe der sola ikke skinner. Grønn Tuborg er bedre i Danmark, men hva folk glemmer når de sier det er at den også er mye billigere. Den danske stat trenger ikke finansiering av bomstasjoner og derfor er øl billig.
Terningkast: Firsoghalvfjems
Vanskelig å komme unna Drammen når man snakker om drankere og da er denne cirka-50-kroner-per-liter-ølen en legende. Den er så gammel at den ikke husker alkoholavgiften engang. Så lenge siden startet de å brygge den (Jepp, Roger og Rolf). Nå huser Drammen universitetet for hele Sørøst- Norge, så det er jo noe å drekke (seg ned) for. Drammen har endel bomstasjoner og det trekker selvfølgelig ned.
Terningkast: Tre sneiper og en Falsk/Mathisen plate med flere hakk på b-siden
Skål og lykke til på livets harde skole!