Atlungstad Akevitt med Gulløyepotet

Gulløyepotet er hjertet av Atlungstad Akevitt, en eksklusiv akevitt som bærer med seg essensen av Nord-Norge. Det begynner med nøye utvalgte gulløyepoteter fra Nord-Norge, som først gjennomgår en omhyggelig brenneprosess på Sundnæs Brenneri i Trøndelag. Etter denne initielle brenningen sendes de edle potetene til Gjøvik for en ekstra destillasjonsrunde, og det er her historien om Atlungstad Akevitt tar en unik vending.

Den påfølgende Gulløyespriten modnes over en betydelig periode i store, eldre sherryfat, som tilfører dybde og kompleksitet til smaken. Den spesielle kombinasjonen av nordnorske gulløyepoteter og destillasjonsprosessen resulterer i en unik sprit med karakter. For å ytterligere forsterke den distinkte smaksprofilen, inkorporeres nøye utvalgt potetsprit fra Atlungstad, inspirert av lokale tradisjoner fra Trøndelag og Hedmarken.

De lagrede akevittene hviler så på nyere sherryfat, der innflytelsen av sherry, eik og vanilje beriker smaksbildet. Resultatet er en forførende akevitt som kombinerer nordnorsk sjarm med raffinert håndverk. Den subtile sødmen i smaken gir Atlungstad Akevitt en unik karakter. Gulløye, stolt dyrket nord for polarsirkelen, er Nord-Norges egen gourmetpotet, elsket av potetentusiaster over hele landet. Med over hundre års historie i Nord-Norge har Gulløye utviklet sitt særpreg takket være det spesielle nordnorske klimaet, med konstant dagslys gjennom vekstsesongen. Dette gir Gulløye fra Nord-Norge en distinkt kvalitet som gjenspeiles i hver dråpe Atlungstad Akevitt.

 

Atlungstad
Aquavit med gulløyepotet
Akevitt 41,5% 0,70l kr 539,90
Bestillingsutvalget

Farge: Klar, gyllen
Aroma:
Fennikel, karve, appelsinskall, fusel og sherry i bakkant
Smaker:
Fremtredende alkohol med floralt spill. Fennikel og karve, noe appelsinskall og sherryfat liggende under. Lett sødme gjennom krydderiene

Lasse L 7/10

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg