Gilde juleakevittgravet laks

Gilde juleakevittgravet laks

 

500 g laks

2 ss salt

2 ss sukker

1 ts svart pepper, malt

1 stk stjerneanis, knust

½ ts korianderfrø

½ ts dillfrø

1 dl Gilde Juleakevitt

eventuelt fersk dill

Fremgangsmåte:

 

Bruk en morter og mal sukker, salt, pepper, , stjerneanis, korianderfrø og dillfrø.

Gni laksen godt inn med krydderblandingen.

Legg fisken over i en dobbel plastpose eller vakuumpose. Hell over akevitten og få ut mest mulig luft (pakkes godt inn slik at krydder og akevitt berører fisken)

Snu posen to ganger hver dag i tre til fire dager

Fisken er klar til å spises!
 

Tørk bort krydderet før du kutter.
Du kan også skrape bort all krydderet og hakke fersk dill å drysse over fisken før du kutter den

Server med rødløk, rugbrød og sennepssaus eller en melonsalat.
Du kan også pannestekt gravet laks og servere med dillstuede poteter

 

 

Fotokreditt: By Benreis – Own work, CC BY 3.0,

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg