Karri med kokosmelk og øl

 

Øl og karri passer veldig godt sammen. Hvem av oss har ikke trengt en kjølende øl etter en litt for dumdristig bestilling på indisk restaurant?
Og ved bruk i maten, fungerer ølen som en salt- og hetedempende substans.

Dette er en grunnoppskrift som funker med kylling, fisk og som vegetar.
Og med de fleste ølstiler.
Wit, saison, pale ale, hveteøl og blonde er ypperlig til fisk og vegetar, men også kylling.
Belgisk dubbel eller trippel er favoritter til kylling, men det funker med bitter, porter og stout, selv om mengden burde reduseres litt.
Om du vil prøve Ipa, så vil jeg finne en rund dobbel- Ipa, ikke bare for sødmen, men bitterheten vil være mykere i sammen med de andre ingrediensene.

Og om du vil tilsette mer grønnsaker, er det bare å slå seg løs, men det er vanligvis lite grønnsaker i selve rettene, så heller ha en frisk salat ved siden av.

God appetitt, eller su tripti!

 


Ingredienser

1 stor løk, hakket eller i strimler.

400 g kylling (filet eller lårkjøtt), skåret i små terninger

2 dl øl (belgisk dubbel eller trippel)

1 boks kokosmelk (ca 300ml)

3 ss thai rød karri pasta

1 ss fiskesaus

1 ss limejuice

klype kajennepepper
frisk spinat

3 ss ristede peanøtter, hakket

Fremgangsmåte

Stek kyllingbitene ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4?5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.

Tørk av pannen og smelt nytt smør, så stek løk til de begynner å bli mørk og litt brune. Ta i hvitløken og surr dette i 1 minutt.
Rør inn ølen.
Tilsett kokosmelk, karripasta, fiskesaus, limejuice og kajennepepper.
La det småkoke og redusere litt i 5 minutter.

Tilsett kyllingstrimlene og la alt putre 10 minutters tid til, så vend inn spinaten.


    Strø peanøtter over før servering.

     

    Serveres med ris eller nudler.

     

     

     

    #karri #kokos #kokosmelk #øl #ølmat #vegetar #belgisk #dubbel #trippel #paleale #wit #saison #brunblogg

      Legg igjen en kommentar

      Obligatoriske felt er merket med *

    Siste innlegg