Program for Rebel Beer Fest i Oslo 1. og 2. mars 2024

 

 

 

 

Den 1. og 2. mars 2024 er det IT-huben midt i Oslo-sentrum, Rebel, som byr opp til sin aller første ølfestival i lokalene ved St. Olavs plass.
Med over 30 bryggerier fra både inn- og utland, er det et bredt spekter med øl å utforske.

 

Lars Kolstad Huse, festivalsjefen som også er bryggemesteren til Ølsmia (som ligger vegg i vegg med Skråplanet i nettopp Rebel-kvartalet) har hatt frie tømler når han ville skape Ølfestival en på Rebel. 
“Jeg kan nesten ikke skjønne hvordan jeg har bare fått gjøre ALT jeg vil!!!” smiler Huse bredt. “Men det blir fantastisk å dele kreativiteten, lidenskapen og ikke minst kvaliteten som er på det norske håndverksølmarkedet. Fra malteri, bryggere og brygheriansatte til kokker, forfattere og gledesspredere av øl som har middag, brunch, smakinger og foredrag” forteller han mens han skjenker øl til Rebels lunsjgjester denne fredag ettermiddagen.

 

Det blir ikke bare vanlig Ølfestival med øl fra bryggerienes tappetårn, men i tillegg blir det gratis foredrag med Knut Albert Solem (om norske bryggerier) , Tyson Weaver (fra Bonsak malt om malt i Norge) og Torkjel Austad (fra Bygland bryggeri som skal snakke om kveik), det blir ølsmakinger med tønnelagrede øl, østers og Guinness, ost og øl, samt sjokolade og øl. 
Og på toppen av alt dette har Skråplanet Beermakers Dinner, hvor Ølsmia, Beer Flag og Brasserie Brabandere konkurrerer mot Ringnes om beste øl til hver rett (jeg var på Beermakers Dinner på Skråplanet og skrev om det for Ølportalen). Det burde være noe for alle å purre smaksløkene med.

Til og med en bruchtallerken er å få kjøpt på lørdagsformiddagen, samt at både den italienske og thai-restauranten tilknyttet Rebel er åpne for matlysten underveis.

Så her er det duket for en travel helg med god mat og drikke på Rebel Beer Fest 1. og 2. mars! 

 

2-dagers festivalpass: 550,-
Dagspass: 300,-
Prisen inkluderer inngang + smaksglass + 8/4 drikkebonger.
Billetter kan kjøpes via LetsReg

Man må kjøpe billetter til smakingene, dette dukker opp som valg når man velger dags/festivalpass.


Program for festivalen

Fredag 1 Mars:
15.00: Dørene åpner
16:00: Foredrag: Fremveksten av bryggerinæringen i Norge, med Knut Albert Solem
17:00: Tasting: Tønnelagret øl, med Rune Ottersen fra Haandbryggeriet
18:00: Beermaker’s Dinner på Skråplanet. Standard eller vegetar servert battle-style. 3x
Ringnes vs Beer Flag, Ølsmia og Brouwerij de Brabandere. Konferansier: Hans Ingi
Tryggvason.
22.00: Messeområdet stenger. Nachspiel på Skråplanet.

 

Lørdag 2 Mars:
12.00: Beermaker’s Brunch i Rebel Hangout. Buffet + 4 ølsmakinger. Hogna, Svartberget,
Ølsmia og Frydenlund.
14.00: Festivalområdet åpner
14.30: Tasting: Østers + øl med Guinness, Beer Flag og Ølsmia
15:00: Foredrag: Malt – ølets sjel, med Tyson Weaver fra Bonsak Malt
16.30: Tasting: Sjokolade + øl med Sigrid Strætkvern fra Ringnes.
18.30: Foredrag: Kveik og tradisjonsbrygging med Torkjel Austad fra Bygland Bryggeri
19.00: Tasting: Ost + øl, med Carl fra Rodebak Farmhouse Brewery. 2 oster fra Grindal
Ysteri, 1 ost fra Orkladal Ysteri + 3 øl fra Rodebak.
21:00: Messeområdet stenger. Nachspiel på Skråplanet

Endringer kan forekomme

 

Følgende bryggerier er klare:
Ringnes, Ølsmia, Haandbryggeriet, Amager Bryghus (DK), Churcheim, Mills Brewing
(UK), Brouwerij De Brabandere (BE), Brooklyn Brewery (US), Kinn Bryggeri, Beer Flag,
Wettre Bryggeri, E.C. Dahls Bryggeri, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk, Nydalen
Bryggeri, Amundsen Bryggeri & Spiseri, Bådin, Schouskjelleren Mikrobryggeri, Sleeping
Village Brewing, Trial and Ale (CA), Svartbergets Fjällbryggeri (SE), ØX Tap Room,
Hogna Brygg, Frydenlund, Rodebak Farmhouse Brewery, Ringnes Brygghus, Brix
Brygghus, Crowbar & Bryggeri, Bygland bryggeri, St. Austell Brewery (UK),
Klosterbraueri Andechs (DE), Jopen (NL) og Molo Brew.

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 8 & 9

Mandag 19. februar

Music Quiz Brewgata idag med Mike fra The Magical Mystery Quiz

 

Oslo Mikrobryggeri har også Musikk-quiz på mandager! Husk å booke bord på omb.no

 

Tirsdag 20. februar

 

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 21. februar

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl. Bordbestilling!

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

  

Oslo Mikrobryggeri har også almenn-quiz på onsdager. Husk å booke bord på omb.no

 

Torsdag 22. februar

Marlobobo sin mjød er i fokus med Double BA Stevnsberry Cryo lanseringHenry & Sally’s 
 

 

Fredag 23. februar

 

Lørdag 24. februar

Brygg Oslo setter på 6 øl fra Karlstad-bryggeriet Good Guys Brew. Det er lansering på Frozen Nectar som de lagde med gutta fra Churcheim. De to sistenevnte vil henge i baren utover aftenen.


Marlobobo lanserer tre mjødCafe Sara med Norwalien Nouveau, Fanal Free Jazz og BBA OREN-G tilgjengelig


Brewgata har Seven Island Showcase med ett øl på tapp, tre på flske og to på boks

 

Mysterud Bar på Sagene har bursdagsfest og inviterer nye og gamle gjester til lag

 

Henry & Sally’s inviterer til Hangover Brunch hver lørdag med mat fra La Mayor 

 

Ringnes Brygghus byr på Lørdagjazz med live musikk

 

Grezzo’s midnight pasta tilbyr øl, pasta og snacks når Grezzo sitt kjøkken holder kveldsåpent

 

Søndag 25. februar

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover

 

Mandag 26. februar

Music Quiz Brewgata idag med Mike fra The Magical Mystery Quiz

 

Tirsdag 27. februar

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 28. februar

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl. Bordbestilling!

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

 

Torsdag 29. februar

Det er Mini-release på øl fra CLAG (Cocky Little Asian Guy) BrewingHenry & Sally’s

 

Hopyard på Mathallen har Revel Cider co Showcase idag med spennende drikke fra den kanadiske siderprodusenten

 

Fredag 1. mars

Det blir Rebel Beer Fest på fredag og lørdag med masse spennende på programmet (som jeg har skrevet om her)

 

Lørdag 2. mars

Det blir Rebel Beer Fest på fredag og lørdag med masse spennende på programmet (som jeg har skrevet om her)

 

Søndag 3. mars

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover

De Circus Brouwerij

 

De Circus Brouwerij ligger sør for Ghent, i det tidligere verkstedet til et stort, nedlagt kraftanlegg kalt Transfo. Grunnleggeren av bryggeriet er Tim Vandenberghe, opprinnelig en av verdens beste flame artister. Han reiste rundt i verden og utførte kunstneriske numre på ulike sirkus. Et av hans show inkluderte en bar som ble heist opp, der to publikummere fikk servert øl direkte av ham. Denne ølen begynte han å brygge hjemme i små 20 liters batcher.

Etter hvert begynte han å kontraktsbrygge ølet, men savnet gleden ved å brygge øl selv. Dermed tok han en drastisk beslutning, la sirkuskarrieren til side, og grunnla sitt eget bryggeri – De Circus Brouwerij – i mai 2012. Tim investerte i et topp moderne bryggeri med en kapasitet på 5 hektoliter, som ga ham fleksibilitet til å være kreativ, eksperimentere med ulike stiler og utforske moderne “craft beer” elementer som kunne påvirke tradisjonelle belgiske ølstiler.

Sammen med kollegaen Bert er Tims fokus å skape spennende øl som balanserer de tradisjonelle belgiske smakene samtidig som de trekker inspirasjon fra ulike kulturer og bryggetradisjoner. Bryggeriet har som mål å eksportere et lite utvalg øl som alle utmerker seg ved å levere balanse, gode smaker og innovative elementer innenfor tradisjonelle brygg.

De Circus Brouwerij har dermed etablert seg som en spennende aktør i ølverdenen, og deres produkter reflekterer lidenskapen og kreativiteten til grunnleggeren Tim Vandenberghe.

 

De Circus Brouwerij
Circus Session Ipa
Session Ipa 4,0% 0,33l kr x

Farge: Klar, dyp gyllen med flyktig skum
Aroma: Fine, fruktige og florale toner mot sitrus, spesielt grapefrukt og appelsinmarmelade. Hint av brent plast (som er fra humlen)
Smaker: Lett og fin bitterhet. Aroma som en velhumlet Ipa, men fortsatt usikker på hvor grensen mellom session Ipa og pale ale egentlig går

Lasse L 7,25/10 Untappd 3,47

 

De Circus Brouwerij
Circus Saison
Saison 6,5% 0,33l kr 64,90

Farge: Uklar, lys gyllen med offwhite skum
Aroma: Tydelig syrlighet over de forventede florale tonene fra det saisongjæret
Smaker: Syrligheten er mindre tilstede i smaken, men mer bitterhet mot sitrusskall over maltbasen og de florale gjæret. (Noe skarp karbonering)

Lasse L  6,75/10 Untappd 3,27

 

 

De Circus Brouwerij
Circus Herb Triple
Triple 8,5% 0,33l kr 69,90

Farge: Uklar, gyllen med hvitt skum
Aroma: Mye timian og basilikum på nesa over en lys maltbase
Smaker: Det er mye timian i smaken også, men mer dempet enn i aromaen. Det er noe typisk trippel, men når urtepreget dempes seg, ligger det en lett og fin trippel i bakkant

Lasse L 7,25/10 Untappd 3,39

Klosterbrauerei Andechs

 

Klosterbrauerei Andechs har en historie som går helt tilbake til 1455, da Benediktiner-munkene ved St. Boniface Klosteret startet å servere øl til sine gjester og besøkende. På den tiden var brygging en del av det daglige arbeidet, og det gjelder kanskje spesielt i det Bayern. Faktisk er Andechs det eldste pilgrimsstedet i Bayern, og tørste pilgrimmer har fått servert øl der i over 500 år.

Brygging har vært en essensiell del av inntjeningen til klosteret, som er avhengig av inntekter for å overleve.

De bruker mest mulig lokale råvarer, noe som gjør at de kun bruker malt fra bayerske maltprodusenter, humle fra Hallertau og selvfølgelig sin egen husgjær. De kjører en klassisk dekoksjonsmesking, som betyr at de tar av en porsjon av mesken og varmer opp, for så å tilsette hovedmesken og skape unike smaks- og aromakarakterer. Dette resulterer i klassiske tyske ølstiler som weissbier, bock, dunkel og mer.

 

 

Klosterbrauerei Andechs
Weissbier Alcoholfrei
Alkoholfritt øl 0,5% 0,50l kr x

Farge: Klar, dyp gyllen med offwhite skum
Aroma: Søtlig urtepreg som heller mer mot belgisk gjær, enn hveteøl, selv om det er klare toner mot det florale og banan. Lette malttoner. Minner mye om urtete tripler (typ Tripel Karmeliet)
Smaker: Lette toner fra maltbasen og det florale urtepreget kommer etter og overtra. Noe metallisk og litt lett karbonering, men nok et bevis for at man har kommet langt innen alkoholfri øl segmentet

Lasse L 5,75/10 Untappd 3,08

 

Klosterbrauerei Andechs
Weissbier Hell
Hveteøl 5,5% 0,50l kr 74,30

Farge: Uklar, gyllen med hvitt skum
Aroma: Lett sødlige og fine toner fra lys maltbase og floral gjær som gir de sedvanlige tonene av banan og urter.
Smaker: Kremete og god karbonering. Lette malttoner før gjæret tar over. God sødme av lys karamell og korn, så kommer florale toner mot hvete, banan og urter.
En lettere og mindre søtlig weissbier enn Paulaner og Weihenstephaner

Lasse L 7/10 Untappd 3,71

 

Klosterbrauerei Andechs
Andechser Hell
Lys lager 4,8% 0,50l kr 75,30

Farge: Klar, lys gyllen med hvitt skum
Aroma: Lyst malt, lyst brød og hint av sitrus
Smaker: Igjen er det en kremete følelse fra karboneriongen. Lette toner fra den lyse maltbasen med hint av sitrus i bakgrunnen og noe oksidert avslutning mot kokte rotfrukter

Lasse L 6,75/10 Untappd 3,56

 

 

Klosterbrauerei Andechs
Bergbock Hell
Maibokk 6,9% 0,50l kr 74,70

Farge: Klar, gyllen med flyktig offwhite skum
Aroma: Lyst malt og floralt gjær
Smaker: Overraskende lys farge. Fint maltpreg, kremete karbonering og hint mot det som minner om floralt, belgisk gjær. Er mer en sterk pilsner, enn en bokkøl kanskje, men fine og gode toner fra maltet og gjæret, med florlette toner av humlebitterhet

Lasse L 7,5/10 Untappd 3,60

 

 

Klosterbrauerei Andechs
Doppelbock Dunkel
Dobbelbokk 7,1% 0,50l kr 86,20

Farge: Klar, lys kastanjefarget med beige skum
Aroma: Fint maltpreg, lukter vørter/vørterøl med sin karamell og kjeks. Mye sødme
Smaker: De har en kremete karbonering som bare gir et smil på ansiktet. Her er det det røstede maltet som peker seg mest ut og et hint mot røyket/brent malt i bakgrunnen.
Det er toner av kandissukker, kaffe, tørket frukt og brent brødskorpe.

Lasse L 7,25/10 Untappd 3,95

 

 

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 7

Mandag 12. februar

Music Quiz Brewgata idag med Mike fra The Magical Mystery Quiz

 

Tirsdag 13. februar

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 14. februar

Warpigs WednesdayHenry & Sally’s  skilter med 6 øl fra det danske bryggeriet

 

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl. Bordbestilling!

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

 

Torsdag 15. februar


Fredag 16. februar

 

Lørdag 17. februar

Brunølvandring i sentrum

 

Søndag 18. februar

Hunden er i fokus på BD57 denne søndagen med Valentine’s Dog Pawty  

 

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 6 & 7

 

Mandag 5. februar

Music Quiz Brewgata idag med Mike fra The Magical Mystery Quiz

 

Tirsdag 6. februar

Oslo Beer Mile nummer 42 går av stabelen i sentrum og det er bare å hive seg på.

 

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 7. februar

Bryggerimester Wolfgang Lindell og bryggeriambassadør Kristian Berger fra E.C.Dahls kommer til Brygg for en aften med anekdoter og skummende trønderøl

 

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl. Bordbestilling!

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

 

Torsdag 8. februar

BD57 blir det lansering av hele 5 av Familiebrauerei Dinkerlacker sine Schwaben Bräu-øl, hvor man også kan kjøpe bratwurst-meny eller bretzel for anledningen
 

 

Fredag 9. februar

Oslo-lanseringen av Monkeybrew sin Demonbox 2024 skjer på Henry & Sally’s

 

Archaon & Frost fra 1349 er på Brewgata med lansering av ny single, samt DJ-set

 

Lørdag 10. februar

Henry & Sally’s inviterer til Hangover Brunch hver lørdag med mat fra La Mayor 

 

Grezzo’s midnight pasta tilbyr øl, pasta og snacks når Grezzo sitt kjøkken holder kveldsåpent

 

Søndag 11. februar

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover

 

Mandag 12. februar

Music Quiz Brewgata idag med Mike fra The Magical Mystery Quiz

 

Tirsdag 13. februar

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 14. februar

Warpigs WednesdayHenry & Sally’s  skilter med 6 øl fra det danske bryggeriet

 

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl. Bordbestilling!

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

 

Torsdag 15. februar


Fredag 16. februar

 

Lørdag 17. februar

Brunølvandring i sentrum

 

Søndag 18. februar

Hunden er i fokus på BD57 denne søndagen med Valentine’s Dog Pawty  

 

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover

Atlungstad Christopher Hammers Selskapsakevitt

Christopher Hammers Selskapsakevitt representerer en ny klassisk tilnærming til akevitt, som Christopher Hammer selv ville ha skapt hvis han levde i dag. Denne akevitten skiller seg fra tradisjonen ved å fokusere på mindre fusel og renere potetsprit i stedet for rugsprit med høy fuselinnhold. For å gi akevitten en unik karakter og raffinement, lagres og modnes den på sherryfat, som nå er tilgjengelige i Norge takket være import av sherry på fat.

Akevittens smaksprofil er nøye sammensatt med utvalgte urter som trives godt i norske klimaforhold. Blant disse urtene finner man karve, koriander og fennikel, som er valgt for sin egnethet til dyrking i norske omgivelser. Denne omhyggelige utvelgelsen av urter bidrar til å skape en smakfull og moderne norsk akevitt av ypperste kvalitet.

Selskapsakevitten bærer med seg arven fra Christopher Hammer, en pioner innen akevittproduksjon, samtidig som den inkorporerer moderne smakpreferanser og tilgjengeligheten av nye ingredienser og lagringsmetoder. Resultatet er en akevitt som bevarer det beste fra fortiden samtidig som den omfavner fremtiden med en frisk tilnærming til smak og håndverk.

 

Atlungstad
Christian Hammers Selskapsakevitt
Akevitt   40% 0,50l kr 429,90
Tilleggsutvalget

Farge: Klar, gyllen
Aroma:
 Mild aroma av karve, fennikel og dillkrone. Noe fusel og sitron i bakkant
Smaker:
 Mild med fint sødmepreg. Lite som stikker frem, men et lunt krydderbilde med en jovial alkoholvarme liggende bak. Karamell, karve, fennikel og appelsin med sherrytoner i avslutningen.

Litt mild akevitt, uten merkbare usmaker eller ubalanse. Treffer nok best til smørbrød med litt enklere smaker, enn å nytes alene. 

Lasse L 6/10

 


(Takk til Gry Henriksen fra gryende.blogg.no for innspill)

Atlungstad Brut

Atlungstad Brut er en norsk akevitt som hedrer gamle tradisjoner og utmerker seg med sin tørre smak. Produktet er unikt ved at det ikke inneholder tilsatt sukker, men får sin naturlige og balanserte sødme gjennom modning på eikefat som tidligere har huset sherry, portvin og madeira. Den lange modningsprosessen foregår på helt nye 500-liters sherryfat, og dette gir akevitten en kraftig karakter med fyldig smak av eik og sherryavrunding. Bourbonfatene bidrar også til å forme smaken, tilførende hint av whiskey og litt vanilje fra hvit amerikansk eik.

Den tørre stilen gir rom for at fatkarakterene blir tydelige, og en subtil tilsetning av karve, fennikel og sitrus skaper en kompleks og smaksrik akevitt med en tørr ettersmak. Ved lukt oppleves aromaene av karve, fennikel, eik og sitrus. Smaken byr på vaniljetoner og sitrus, kombinert med akevittkryddere, og den langvarige ettersmaken har innslag av sherrysødme.

Atlungstad Brut akevitt har en gyllen farge og serveres best ved romtemperatur. Den er en ideell følgesvenn til norsk tradisjonsmat, men kan også nytes alene. Med en alkoholprosent på 41,5% og tilgjengelig i en bærekraftig PET-flaske med pant, viser denne akevitten ikke bare omtanke for smak, men også for miljøet. Den resirkulerbare PET-emballasjen reduserer avfallsmengden og bidrar til et lavere karbonavtrykk, noe som gjør Atlungstad Brut til et positivt valg for de som verdsetter både kvalitet og bærekraftighet.

 

Atlungstad
Brut
Akevitt 41,5% 0,50l kr 459,90
Basis kat. 4

Farge: Klar, gyllen
Aroma:
 Appelsin og sitrus preger, vanilje, stjerneanis, karve og fatpreg
Smaker:
Mye appelsin og stjerneanis, før vanilje, karamell, eik og karven løftes frem av alkoholvarmen. Ligger pepperaktige toner og kiler bak på tungen og i halsen. Underliggende toner av bourbon og madeira her.

Lasse L 7,75/10

Atlungstad Akevitt med Gulløyepotet

Gulløyepotet er hjertet av Atlungstad Akevitt, en eksklusiv akevitt som bærer med seg essensen av Nord-Norge. Det begynner med nøye utvalgte gulløyepoteter fra Nord-Norge, som først gjennomgår en omhyggelig brenneprosess på Sundnæs Brenneri i Trøndelag. Etter denne initielle brenningen sendes de edle potetene til Gjøvik for en ekstra destillasjonsrunde, og det er her historien om Atlungstad Akevitt tar en unik vending.

Den påfølgende Gulløyespriten modnes over en betydelig periode i store, eldre sherryfat, som tilfører dybde og kompleksitet til smaken. Den spesielle kombinasjonen av nordnorske gulløyepoteter og destillasjonsprosessen resulterer i en unik sprit med karakter. For å ytterligere forsterke den distinkte smaksprofilen, inkorporeres nøye utvalgt potetsprit fra Atlungstad, inspirert av lokale tradisjoner fra Trøndelag og Hedmarken.

De lagrede akevittene hviler så på nyere sherryfat, der innflytelsen av sherry, eik og vanilje beriker smaksbildet. Resultatet er en forførende akevitt som kombinerer nordnorsk sjarm med raffinert håndverk. Den subtile sødmen i smaken gir Atlungstad Akevitt en unik karakter. Gulløye, stolt dyrket nord for polarsirkelen, er Nord-Norges egen gourmetpotet, elsket av potetentusiaster over hele landet. Med over hundre års historie i Nord-Norge har Gulløye utviklet sitt særpreg takket være det spesielle nordnorske klimaet, med konstant dagslys gjennom vekstsesongen. Dette gir Gulløye fra Nord-Norge en distinkt kvalitet som gjenspeiles i hver dråpe Atlungstad Akevitt.

 

Atlungstad
Aquavit med gulløyepotet
Akevitt 41,5% 0,70l kr 539,90
Bestillingsutvalget

Farge: Klar, gyllen
Aroma:
Fennikel, karve, appelsinskall, fusel og sherry i bakkant
Smaker:
Fremtredende alkohol med floralt spill. Fennikel og karve, noe appelsinskall og sherryfat liggende under. Lett sødme gjennom krydderiene

Lasse L 7/10

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 41 og 42

 

Mandag 9. oktober

Music Quiz Brewgata idag med Mike fra The Magical Mystery Quiz

 

 

Tirsdag 10. oktober

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 11. oktober

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl 

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

 

Torsdag 12. oktober

Røør har Funky Fluid Showcase med IPAer, stout og gelato-sours som det polske bryggeriet er så kjent for.

 

BD57 kommer det Amager Brygghus TTO med hele ti øl fra det danske bryggeriet
 

 

Fredag 13. oktober

Dregen’s Riff blir nå laget i Oslo av Beer Flag og lanseringen skjer på Brewgata med Dregen selv som DJ

 

Mini-OktoberfestWing’s på Sinsen med tysk og belgisk øl på kranene

 

Ringnes Brygghus inviterer til ENDELIG fredag med Lord Leo bak platespakene

 


Ølakademiet arrangerer Byvandring med ølhistorie langs Akerselva

 

 

Lørdag 14. oktober

Henry & Sally’s inviterer til Hangover Brunch hver lørdag med mat fra La Mayor 

 

Mini-Oktoberfest fortsetter på Wing’s, men  idag blir det Bratwurst fra Strøm-Larsen og sauerkraut på menyen

 

Ølakademiet har ølsmakinger både klokken 15.00 (60 minutters smaking)  og klokken 17.30 (90 minutters smaking) i deres lokaler på Grünerløkka

 

 

Søndag 15. oktober

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover

 

Mandag 16. oktober

Den Gamle Major byr opp til Beermaker’s Dinner med Lervig, hvor Yngve Thomassen Flognfeldt fra bryggeriet stiller som toastmaster

 

Det er The Taylor Swift quiz idag og Mike fra The Magical Mystery Quiz styrer spakene og mikrofonen på Brewgata

Tirsdag 17. oktober

The BD57 Quiz er som de mest obeservante sikkert har fått med seg, en ukentlig quiz på BD57

 

Onsdag 18. oktober

BD57 har Wings Wednesday hver onsdag med ‘all you can eat’ Buffalo wings og et godt utvalg øl 

 

Pop-culture quiz med Mike fra Magical Mystery QuizRingnes Brygghus

 

Torsdag 19. oktober

Det blir Brygg og sjokoladeBarcode Street Food med Nittedal sjokoladefabrikk og Jørn Idar Kvig


Årets Collabfest går av stabelen på BD57 over de neste dagene. Årets BD57-collab er med Molo Brew og blir selvfølgelig å finne blant ølene som blir presentert


Fredag 20. oktober

Årets Collabfest går av stabelen på BD57 over de neste dagene. Årets BD57-collab er med Molo Brew og blir selvfølgelig å finne blant ølene som blir presentert


Ringnes Brygghus
inviterer til ENDELIG fredag med Lord Leo bak platespakene

 

Lørdag 21. oktober

Årets Collabfest går av stabelen på BD57 over de neste dagene. Årets BD57-collab er med Molo Brew og blir selvfølgelig å finne blant ølene som blir presentert.

 

Henry & Sally’s inviterer til Hangover Brunch hver lørdag med mat fra La Mayor 

 

Ølakademiet har ølsmakinger både klokken 15.00 (60 minutters smaking)  og klokken 17.30 (90 minutters smaking) i deres lokaler på Grünerløkka

 

Søndag 22. oktober

Hver søndag har Crow Bar Søndagsdeal med meget gode priser på både babb og noe læsk fra kl. 18:00 og utover