To nye gin fra Atlungstad

Jeg har vel først og fremst dekket akevittene til Atlungstad Brenneri, men disse ginene var vanskelig å la gå hus forbi…

 

DRY GIN No 7

Gin No7 er en unik blanding sammensatt av syv botaniske ingredienser, som ikke bare gir den navnet sitt, men også dens karakteristiske smakprofil. I tillegg til den fremtredende smaken av einerbær og pomerans, gir de andre norske vekstene som granskudd, grønn koriander, spansk kjørvel, pors og reinlav en subtil og kompleks aroma til denne ginopplevelsen. Atlungstad har brukt egenprodusert norsk potetsprit til denne ginen, som legger til en lokal tilsnitt til produktet.

Emballasjen til Gin No7 er laget av resirkulerbar PET og er en lettvektsvariant som kan pantes. Dette smarte designvalget bidrar til å redusere både energiforbruket og utslippene knyttet til produksjon og transport av flasken, noe som gjør den til et mer miljøvennlig valg. Og enklere å ha med seg på tur.
Ved å velge denne formen for emballasje tar forbrukerne et viktig steg mot å ta bedre vare på miljøet. Ethvert bidrag, uansett hvor lite det måtte virke, er en positiv handling i retning av en mer bærekraftig fremtid.

 

Atlungstad Brenneri
Gin No. 7
Gin   40%   0,50l   kr 387,90

Farge: Blank med gulaktig skjær
Aroma: Fint preg av einebær og sitrus mot søtlig graprefukt, mandarin og barnåler over et floralt bakteppe hvor det også ligger noe urter under
Smaker: Ren og fin hvor det igjen er einer, barnål og sitrus som er mest fremtredene over en floral base. God fylde

 

 

 

 

TUDDAL GIN

Her har Atlungstad laget en klassisk gin vor einer og sitrus dominerer.
Hver flaske er tilsatt to einerbær, som gradvis vil tilføre en ekstra porsjon einerpreg i tillegg til litt farge til produktet.
Gin’en er produsert i samarbeid med Terje Wårås, som er kjent for de aller fleste som har noe med Tuddal, Tuddal høyfjellshotell og Kjerringsteinsløypa i Telemark å gjøre.

Atlungstad Brenneri
Tuddal Gin
Gin   40%   0,70l   kr 499,90

Farge: Klar
Aroma: Einebær, sitron, appelsin, noe anis og barnål
Smaker: Mye av det samme går igjen i smaken, men de andre krydrende er mer fremtredende enn de var i aromaen, selv om einebær preger smaken også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg