Fjølprat – Øl og bakverk på Tapp & Kork

Jeg var i Molde nylig og deltok på Fjølprat hos Tapp & Kork som en av vertene for aftenen.
Bryggeripuben i Rosenes by hadde invitert sine gjester til arrangementet Fjølprat- Øl og bakeverk hvor de hadde invitert inn Nanna Kristine Jensen og Guðjón Andri Rabbevåg Reynisson i tillegg til undertegnede til å lose gjestene gjennom bakverk og kaffe fra Den Gode Smak, brød fra Fole Godt, samt øl fra Tapp & Kork sitt utvalg.

Nanna er utdannet kokk, er en meget engasjert smaksentusiast, så det var naturlig å kalle kafeen og delikatessebutikken hun eier og drifter Den Gode Smak. Den ligger i handlesenteret Moldetorget og er vel verdt et besøk når man er i byen. Med sin spennende lunsjmeny, stort utvalg av kaffe og te, samt påsmurt, kaker og annen drikke, er det noe for alle og med flott utsikt i tillegg.

Guðjón har jobbet på T&K siden 2020 og tok nylig over som bestyrer på Storlihytta. Han er innovativ og engasjert i øl, mat og ikke minst kaffe, som man aboslutt vil få merke når han fritt spillerom på den fjonge ‘turisthytta’ i Moldemarka.
Vakker natur og gode smaker er å finne her også.

En lærerik opplevelse for alle

50 gjester stilte blide og nyskjerrige opp til smakingen i andre etasje til puben i Storgata. Noen av gjestene var så ivrige at de hadde inntatt både mat og drikke før vi i det hele tatt kom oss igang!

Nanna fortalte om sine bakverk, Guðjón ga oss en god innsikt til kaffen og jeg utdypet meningen med hvorfor øl er en god partner til mat, i tillegg til hvorfor vi hadde plukket nettopp disse ølene til bakevarene som var laget over gata.

Jeg er ikke en kaffedrikker selv til vanlig, men det er spennende å smake de forskjellige karakteristikkene i kaffen, samt hvordan disse fungere i kombinasjon med øl og bakverk.

Og så, til menyen!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brownie med kremost marmorering

Blue Sombrero
Duckpond Brewing

Triple Fruited Gose med blåbær og vanilje
4,7%

Ideen er å ta bort problemet med å finne drikke til brownie/sjokoladekake og å slippe lage coulis eller marinerte bær.
Her får du coulis i glasset, kaka på tallerkenen og en herlig kombinasjon man allerede kjenner, men servert på en annen måte.

Kald blir ølet litt for syrlig og beskt til brownien, men vi lot den få temperert seg hvor syrligheten avtar litt og frukten får mer fylde, slik at det ble en herlig match av friske bær og dyp sjokolade.

Kaffen var en La Serrania Decaf fra Good Life Coffee i Helsinki. Kaffebønnene stammer fra Huila-regionen i Columbia og har rene, balanserte smaker som passet godt til den mørke sjokoladen.


Gulrotkake med kaffekrem

Crackhead Beaver
Molo Brew
West Coast IPA
8%

Klassisk combo som funker overraskende godt. Nå som Vestkyst-stilen begynner å komme tilbake etter årevis hvor New England-stilen har dominert markedet, var det ekstra gøy når Molo sin bryggmester Randy Jensen sitt humlebitre brygg var tilgjengelig på tapp.
Sødmen i kaken matchet godt til maltsødmen i ølet, krydderet i kaken går i fint tospann med humlen og den kremete glasuren finner sin dansepartner i de bitre tonene i ølet.

Kaffen er fra Solberg Hansen, som er den faste espressokaffen de bruker på Den Gode Smak. Pistet inn i kremfløte, var den et kremete og bittert tilskudd som komplementerte kaken.

 

Surdeigbrød fra Fole godt med Stranda skinke og kremet smør

Black Smoke Rising
Lervig Local
Rauchbier
4,7%

Jeg ville ta den milde, fine røyksmaken i dette ølet og komplimentere det med salt kjøtt, smør og deilig surdeigsbrød.
Noen røykøl kan bli veldig intense, men det er også mer egnet til kraftigere røykte pølser, eisbein og bacon som man finner i Tyskland, Polen, Ungarn og resten av Øst-Europa. I Lervig Local sin Black Smoke Rising får du en mild og jovial røyksmak fra ølet, som passer godt til våre mildere røkte kjøttvarianter, som skinke, pølse og bacon. Og som komplementerer godt smør og surdeigsbrød.
Ølet tilfører en elegant touch, slik at vanlig kokt skinke får mer lignende toner til en bayonne skinke, eller en enkel spekeskinke får mer dybde og smak.

 

Havrecookie med sjokolade

BA Contains Nuts (2022)
Dok Brew

BBA Imp stout
11,2%

En mektig kjeks fylt av deilige smaker av vanilje, havre, sjokolade måtte matches med en malttung drikke. Den fete, sødmefulle kjeksen finner balanse med de lette, bitre tonene i maltbasen fra stouten, hasselnøttene gir enda en dimensjon til kjeksene og til slutt så gir tonene fra bourbonfatene det lille ekstra løftet på slutten.

Kaffen er en Sumatra fra Orang Utan Coffee Project i Aceh, Bener Mariah-provinsen i Indonesia og importert fra Kaffibrugghúsið i Reykjavík.

 

Det var mange som fikk en ny opplevelse med øl og mat, spørsmålene fortsatte å komme lenge etter vi var ferdige og det var en meget givende kveld med storfornøyde gjester og verter.

Dette er noe av det morsomste jeg gjør i fortellingen om øl og mat. Det er sjeleglede når folk blir engasjerte og entusiastiske for nye smaker og opplevelser, så det er en ære å få være med på slike arrangement.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg