Den kjent og kjære pepperkaken er inspirasjonen til den nye likøren fra Arcus. Den er søt, og krydret med alt vi forbinder med den mest populære julebaksten i Norge.
I adventstiden tenner vi lys. Dorullnissene og julekransene blir hentet frem fra bod og loft og vi baker julekaker.
Blant julens søte favoritter troner den gylne, sprø pepperkaken, i alle sine størrelser og fasonger. Nå vil det også være mulig å nyte julens krydrede gleder i flytende form – som likør.
Har du ikke tid til å bake julekaker, men likevel ønsker å servere den gode julestemningen til venner og familie i juleselskapet? server heller en spennende pepperkake-cocktail.
Shoot Funky Gingerbread er en vodka-basert likør som passer perfekt som shot på julebordet. Den kan også nytes som ingrediens i en cocktail, da den er krydret med assosiasjoner til jul og pepperkaker. Duften er også søt, med hint av kanel, ingefær og nellik. Shoot Funky Gingerbread er lys brun i fargen og har en alkoholstyrke på 15 %.
400 år med pepperkaker i Norge
Sammen med kringler, finere brødsorter og kavringer, gjorde pepperkaken sin inntreden i Norge på 1600-tallet. Sammen med kringler, finere brødsorter og kavringer, gjorde pepperkaken sin inntreden i Norge på 1600-tallet. Pepperkakene ble ofte bakt av nonner, og de ble solgt som medisin for ymse planer på apotekene. Unionskongen Hans (1455-1513) ble anbefalt å spise pepperkaker mot det dårlige humøret sitt av doktoren, og enda lever myten om at man blir snill av å spise pepperkaker.