Gilde juleakevittgravet laks
500 g laks
2 ss salt
2 ss sukker
1 ts svart pepper, malt
1 stk stjerneanis, knust
½ ts korianderfrø
½ ts dillfrø
1 dl Gilde Juleakevitt
eventuelt fersk dill
Fremgangsmåte:
Bruk en morter og mal sukker, salt, pepper, , stjerneanis, korianderfrø og dillfrø.
Gni laksen godt inn med krydderblandingen.
Legg fisken over i en dobbel plastpose eller vakuumpose. Hell over akevitten og få ut mest mulig luft (pakkes godt inn slik at krydder og akevitt berører fisken)
Snu posen to ganger hver dag i tre til fire dager
Fisken er klar til å spises!
Tørk bort krydderet før du kutter.
Du kan også skrape bort all krydderet og hakke fersk dill å drysse over fisken før du kutter den
Server med rødløk, rugbrød og sennepssaus eller en melonsalat.
Du kan også pannestekt gravet laks og servere med dillstuede poteter
Fotokreditt: By Benreis – Own work, CC BY 3.0,