Gilde juleakevittgravet laks

Gilde juleakevittgravet laks

 

500 g laks

2 ss salt

2 ss sukker

1 ts svart pepper, malt

1 stk stjerneanis, knust

½ ts korianderfrø

½ ts dillfrø

1 dl Gilde Juleakevitt

eventuelt fersk dill

Fremgangsmåte:

 

Bruk en morter og mal sukker, salt, pepper, , stjerneanis, korianderfrø og dillfrø.

Gni laksen godt inn med krydderblandingen.

Legg fisken over i en dobbel plastpose eller vakuumpose. Hell over akevitten og få ut mest mulig luft (pakkes godt inn slik at krydder og akevitt berører fisken)

Snu posen to ganger hver dag i tre til fire dager

Fisken er klar til å spises!
 

Tørk bort krydderet før du kutter.
Du kan også skrape bort all krydderet og hakke fersk dill å drysse over fisken før du kutter den

Server med rødløk, rugbrød og sennepssaus eller en melonsalat.
Du kan også pannestekt gravet laks og servere med dillstuede poteter

 

 

Fotokreditt: By Benreis – Own work, CC BY 3.0,

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg